Vijesti Članovi
INTERNATIONAL BUSINESS AWARDS 2014

Vipnet osvojio dvije prestižne svjetske komunikacijske nagrade

15.10.2014. HUOJ
U kategoriji interni komunikacijski program Vipnet je dobio srebrni Stevie Award za program korporativnog volontiranja „Čini pravu stvar“, dok je bronca u kategoriji eksperimentalnih i inovativnih komunikacija pripala Vip scriptu – aplikaciji za prikaz titlova kazališnih predstava na mobilnim uređajima.

International Business Awards već jedanaestu godinu zaredom nagrađuje vrhunske komunikacijske inicijative tvrtki i pojedinaca, a na svečanosti u Parizu nagrade Stevie Award, koje nazivaju i 'poslovni Oscar', preuzela je rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta Dubravka Jusić. Stručni žiri kojeg čini preko 250 komunikacijskih stručnjaka najbolje projekte je birao među 3.500 prijava pristiglih iz više od 60 država svijeta.

Povodom 15. godišnjice osnutka Vipneta pokrenuli smo internu društveno odgovornu inicijativu „Čini pravu stvar“ u sklopu koje vrlo uspješno provodimo program korporativnog volontiranja. Ponosni smo na činjenicu da je u devet mjeseci više od 200 zaposlenika provelo preko 1.600 sati na različitim volonterskim aktivnostima vezanim uz rad s djecom i starijima, edukaciju i zaštitu okoliša – izjavila je rukovoditeljica Korporativnih komunikacija Vipneta Dubravka Jusić prilikom preuzimanja nagrada. 

Mobilna aplikacija Vip script, osvojila je brončanu nagradu Stevie Award, a premijeru je imala na Dubrovačkim ljetnim igrama prošle godine. Aplikacija omogućava prevladavanje komunikacijskih barijera jer prikazivanjem titlova stranim turistima i osobama sa oštećenjima sluha olakšava praćenje kazališnih predstava i to na engleskom ili suvremenom hrvatskom jeziku.

Stevie Awards je međunarodno priznanje za postignuća i pozitivan doprinos organizacija i pojedinaca  diljem svijeta, koje je od svog osnutka 2002. godine postalo jedno od najprestižnijih poslovnih nagrada, a statua koja se dodjeljuje nagrađenima izrađuje tvrtka koja izrađuje kipiće i za filmske nagrade Oscar i Emmy. Od 2012. godine dodjeljuje se zlatni, srebrni i brončani Stevie u svakoj kategoriji.

Vipnetu ovo nisu prve Stevie nagrade. Zlatni kipić dobio je i 2006. godine za projekt razminiranja Hrvatske kroz kampanju Kretanje.Komunikacija.Život. u kategoriji najboljeg programa društveno odgovornog poslovanja.
Više o nagradama Stevie može se pronaći na: www.stevieawards.com