Vijesti Članovi

Predstavljanje knjige "Profesionalni lobist - Priručnik o interesnom zagovaranju "

27.10.2015. HUOJ

U četvrtak 29. listopada 2015. godine u 18:00 sati u Velikoj dvorani Matice hrvatske (Strossmayerov trg 4, Zagreb) bit će predstavljena knjiga Profesionalni lobist - Priručnik o interesnom zagovaranju autora Natka Vlahovića i Brune Jelića.

Priručnik o interesnom zagovaranju kao prvi sustavan prikaz lobističke profesije u nas napisan je s namjerom da se pojmovi lobist i lobiranje u društveno - političkom životu Hrvatske pojasne  i demistificiraju te time približe građanima, interesnim skupinama, političarima, poslovnom sektoru, nevladinim organizacijama, studentima i drugima.

U trenucima kada je lobiranje na globalnom nivou etablirana profesija koja u svojim redovima okuplja izvrsne stručnjake, bivše premijere, ministre, parlamentarce. Autori objavom ovog priručnika nastoje postaviti jasne temelje i pozicionirati lobističku profesiju u političkom i poslovnom životu Republike Hrvatske.

U predstavljanju knjige sudjelovat će prof. dr. sc. Mate Granić, bivši ministar vanjskih poslova i počasni predsjednik Hrvatskog društva lobista, mr. sc. Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Croatia i prof. dr. sc. Josip Kregar, zastupnik u Hrvatskom saboru.

Moderator predstavljanja knjige, u ime izdavača M.E.P. d.o.o., je Goran Tudor.