Vijesti

Pokrenuta rubrika PR za početnike

10.03.2011.

Posebno nam je zadovoljstvo informirati vas o pokretanju rubrike PR za početnike, prvenstveno namijenjene osobama koje su na početku karijere u odnosima s javnošću i onima koji tek pokazuju interes za ovo područje. Putem tekstova nastojat će se dati jasan uvid u pojmove i područja koja čine temelj poznavanja struke, ali i pružiti praktične savjete za lakše nošenje sa svakodnevnim zadaćama.

Tako će se u podrubrici Osnovne PR lekcije naći tekstovi o osnovnim temama i pojmovima iz odnosa s javnošću, predstavljene putem kratkog pregleda uz istovremeno korištenje jednostavnog jezika. Prvi tekst autora doc.dr.sc. Ane Tkalac Verčić i prof. dr.sc. Dejana Verčića nosi naziv „Glasnogovorništvo i odnosi s javnošću, što je što?“

U PR razgovorima plasirat ćemo promišljanja PR praktičara o temeljnim aspektima njihovog posla, njihovim karijerama, odgovore na pitanja o najvažnijim vrijednostima koje bi PR-ovac trebao imati, otkuda crpe ideje, čemu najviše poklanjaju pažnju u poslovanju itd. Rubriku otvaramo intervjuom s Krunoslavom Vidićem, savjetnikom u Stratego PR savjetovanju.

Osnovna PR literatura kao što i sam naziv sugerira pružat će kratke preporuke PR literature koju bi prema mišljenju PR ovaca s dugogodišnjim stažem svatko trebao pročitati.  Za početak pogledajte preporuke doc. dr.sc. Ane Tkalac Verčić  i  mr.sc. MCIPR Aleksandre Kolarić.

Osim navedene tri rubrike, uskoro ćemo pokrenuti i rubriku PR praksa koja će vjerujemo izazvati priličan interes kako sa strane tvrtki i agencija tako i sa strane studenata i svih onih koji žele okušati rad u PR okruženju.

Nadamo se da će vam sadržaj rubrika biti interesantan  i da će mnoge potaknuti na daljnje istraživanje svijeta za odnose s javnošću. Za sva pitanja i prijedloge pozivamo vas da nam pišete na info@huoj.hr  

Vaš HUOJ