HUOJ • [Podružnica Središnje Hrvatske] Krešimir Macan održao u Varaždinu predavanje o kriznom komuniciranju
Vijesti

[Podružnica Središnje Hrvatske] Krešimir Macan održao u Varaždinu predavanje o kriznom komuniciranju

19.05.2015. HUOJ

Poznati stručnjak za političku komunikaciju i vlasnik agencije za odnose s javnošću Manjgura održao je u ponedjeljak 18. svibnja u Varaždinu predavanje o kriznom komuniciranju pod naslovom "Kriza je? Komuniciraj!". Predavanje su zajedno organizirali Grad Varaždin i Podružnica HUOJ-a za središnju Hrvatsku.

Pozivu su se odazvali članovi Podružnice, zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić te zamjenik gradonačelnika Varaždina Vjeran Radelić te gradski i županijski vijećnici kao i predstavnici udruga i novinari. U ime domaćina Grada Varaždina uglednog gosta pozdravio je Dražen Dretar, voditelj ureda za protokol i odnose s javnošću.

Krešimir Macan u dvosatnom je predavanju iznio kako prepoznati krizu te strateški koristiti komunikacijske alate. Pojasnio je kako kriza rezultira negativnom percepcijom javnosti bez obzira što o njoj zaista kažu same činjenice. Uputio je komunikatore da scenarij za krizu pripreme puno prije nešto što se ona desi te pojasnio zašto nije pristalica konferencija za novinare u sklopu kriznog komuniciranja. Da sve ne bi završilo samo na edukativnom nivou svoje je predavanje začinio zanimljivim primjerima iz prakse analizirajući komuniciranje Billa Clintona u vrijeme afere Lewinsky kao i situaciju sa ptičjom gripom ili poskupljenjem goriva.

Bila je ovo prilika da se najave i druge aktivnosti Podružnice pa je predsjednica Melita Pavlek najavila predavanja vezana uz javni nastup te događanje CARPE DIEM - Koprivnica.