HUOJ • [Podružnica Središnja Hrvatska] Mirela Holy i Sonja Hodak o komunikacijskim čarolijama pričale s Bjelovarčanima
Vijesti

[Podružnica Središnja Hrvatska] Mirela Holy i Sonja Hodak o komunikacijskim čarolijama pričale s Bjelovarčanima

23.08.2013. HUOJ

Na kraju Bjelovarskog kulturnog ljeta bjelovarska publika imala je priliku upoznati i družiti se s dvjema „vješticama“ Mirelom Holy i Sonjom Hodak, autoricama knjige „Komunikacijske (strategije) magije", koja je predstavljena 22. kolovoza 2013. u Bjelovaru.

Bez straha od bilo kakve inkvizicije u jednom od najmlađih hrvatskih gradova, gošće su se sasvim opustile i zadovoljno podijelile svoje „Vještičje moći“ s publikom koja nije previše pitala, ali je zato pozorno slušala. Knjiga je izazvala veliki interes u javnosti, jer na neuobičajen način, zaodjenuta u „vještičji look“ govori o ozbiljnim temama. Plod je višegodišnje poslovne suradnje dviju prijateljica koje je povezalo nekoliko branši u kojima su radile - novinarska, PR-ovska i politička. Sve su to teme o kojima Mirela Holy i Sonja Hodak govore u svom komunikacijskom priručniku, jednostavnim i razumljivim rječnikom u kojemu se našao i pokoji vulgarizam. A nema ih ništa više no što ih koristimo u svakodnevnom rječniku i bilo bi licemjerno izbjegavati ih, kažu autorice.

Na pisanje knjige ponukala ih je spoznaja da se u Hrvatskoj komunikacija premalo planira, poslovni svijet tek u maloj mjeri koristi strateško komuniciranje, a upravo je ono jamstvo uspjeha. Na koji način to mijenjati, koje alate koristiti i zašto je komunikacija magična govorile su bjelovarskoj publici, među kojima su bili političari, novinari, kulturnjaci i svi oni koje na bilo koji način zanima kvalitetno komuniciranje. 

Predstavljanje knjige „Komunikacijske (strategije) magije“ Mirele Holy i Sonje Hodak organizirali su Podružnica Središnje Hrvatske HUOJ-a i bjelovarska udruga „Revolucija“.