HUOJ • Okrugli stol "PR na margini 2: odnosi s javnošću - svakodnevica budućnosti" - Osijek
Vijesti

Okrugli stol "PR na margini 2: odnosi s javnošću - svakodnevica budućnosti" - Osijek

20.05.2011.

U petak, 20. svibnja 2011. godine u Velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore u Osijeku održan je okrugli stol na temu „PR na margini 2: Odnosi s javnošću - svakodnevnica budućnosti“. Okrugli stol organizirala je Hrvatska udruga za odnose s javnošću – HUOJ i HGK Županijska komora Osijek.

U Osijeku je nastavljena serija tematskih okruglih stolova HUOJ-a koji su već uspješno održani u Dubrovniku, Koprivnici, Splitu i Bjelovaru.

O PR-u na margini govorili su:

Drenislav Žekić, predsjednik HUOJ – a i savjetnik Uprave Digitel komunikacije, 

Krešimir Macan, vlanik agencije za odnose s javnošću Manjgura,

Lidija Capković Martinek, savjetnica za odnose s javnošću glavnog direktora Zračne luke Zagreb,

Deana Stipanović, direktorica korporativnih komunikacija McDonald’s Hrvatska,

Dario Gabrić, direktor korporativnih komunikacija Erste &Steiermärkischebank,

Višeslav Majić, direktor korporativnih komunikacija Hrvatske pošte i

Boris Hajoš, predavač na Visokoj školi za odnose s javnošću i medije Kairos i savjetnik za odnose s javnošću

Okrugli stol moderirala je Kristina Babić, direktorica agencije za odnose s javnošću Simfonija iz Osijeka.


Članove HUOJa u Osijeku u ime Osječko-baranjske županije pozdravio je Zlatko Maksimović, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije.

Namjera okruglog stola bila je pomoći kolegama u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji u afirmaciji struke odnosa s javnošću i strateškog upravljanja komunikacijama. Odnosi s javnošću u Hrvatskoj više nisu na margini već su postali važan dio uprave instutcija, javnih ustanova, nevladinih organizacija i korporacija. Sudionici okrugloga stola govorili su o brojnim praktičnim primjerima i alatima kojima se služe u svakodnevnom poslu, a mlada osječka publika goste je konkretnim pitanjima uvukla u zanimljivu raspravu.

Osječko tržište odnosa s javnošću počelo se otvarati i širiti, te na njemu sada djeluju tri agencije usko specijalizirane za odnose s javnošću. Interes gospodarstvenika, predstavnika institucija i javnih ustanova, te nevladinih organizacija sve je veći što odnose s javnošću u Osijeku polako odmiće s margine.


Uprava HUOJ-a najljepše zahvaljuje agenciji za odnose s javnošću Simfonija kao i HGK - Županijskoj komori Osijek na uspješno odrađenom okruglom stolu, odličnoj organizaciji i toplom gostoprimstvu.