Vijesti

Okrugli stol "Odnosi s javnošću - svakodnevica budućnosti" - Split

21.02.2011.

Veliki uspjeh polučio je okrugli stol „Odnosi s javnošću - svakodnevica budućnosti“ - koji su 15. veljače 2011. godine u Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu organizirali Sekcija za koordinaciju podružnica pri HUOJ-u i članovi splitske podružnice. Više od dva sata razgovaralo je šezdeset stručnjaka s područja odnosa s javnošću i studenata Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, s gostima okruglog stola!Više od dva sata razgovaralo je šezdeset stručnjaka s područja odnosa s javnošću i studenata Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, s gostima okruglog stola: Drenislavom Žekićem, savjetnikom Uprave Digitel komunikacija i predsjednikom HUOJ-a, Ksenijom Renko, direktoricom agencije Publicis Consultants|PR i članicom Upravnog odbora HUOJ-a zaduženom za Sekciju za koordinaciju podružnica, Senkom Mrduljaš Pezzi,voditeljicom odnosa s javnošću u Brodomerkuru, Ivanom Prgomet, savjetnicom za odnose s javnošću Hrvatske udruge banaka i članicomUpravnog odbora HUOJ-a zaduženom za Sekciju korporativnih komunikacija, Silvijom Barešom, voditeljicom Ureda Uprave i komunikacija Splitske banke, Krunoslavom Vidićem, stručnjakom za online komunikacije i direktorom tvrtke Stratego PR, te domaćinom prof. dr. sci. Brankom Grčićem, dekanom Ekonomskog fakulteta u Splitu. Iznimno zanimljiv razgovor moderirala je voditeljica splitske podružnice Lori Vitaljić, direktorica agencije za odnose s javnošću Predikat, dok joj je iz publike pomagao Boris Hajoš, tajnik HUOJ-a.

Nakon što su članovi Upravnog odbora predstavili smjernice rada HUOJ-a i plan aktivnosti za ovu godinu, raspravljalo se živo i otvoreno o stanju i trendovima u struci kod nas i u inozemstvu, o PR-u u javnoj upravi, o specifičnostima komuniciranja u korporacijama, o odnosima PR-ovaca sa šefovima i kolegama novinarima, o reputaciji struke, o društvenim medijima i njihovom utjecaju na posao stručnjaka za odnose s javnošću... Dotaknuli smo se i „lokalnih“ tema kao što su problematika zapošljavanja mladih PR-ovaca i obavljanja stručne prakse u Splitu, osobitostima brendiranja Grada Splita, odnosima s javnošću u lokalnoj politici i na Sveučilištu.

Skup se jednoglasno složio kako je važno da se u budućnosti što češće susrećemo, organiziramo edukativne susrete i druženja na kojima ćemo izmjenjivati znanja i iskustva članova svih hrvatskih podružnica, a sve u cilju razvoja, afirmacije i pozicioniranja struke u Hrvatskoj. Članovi splitske podružnice obvezali su se i izraditi operativni plan za sljedećih dvanaest mjeseci, a kolegice iz Splitske banke, Brodomerkura i Grada Splita već su najavile pozive na skora Carpe Diem druženja na njihovim splitskim adresama.

Poslije službenog dijela, sudionici okruglog stola nastavili su se u srdačnoj i iznimno ugodnoj atmosferi družiti na prigodnom domjenku, tijekom kojeg su mogli prelistati, ali i kupiti knjige iz stručne naklade PRint, Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Uprava HUOJ-a zahvaljuje svim članovima splitske podružnice na čelu s voditeljicom Lori Vitaljić na toploj dobrodošlici i besprijekornoj organizaciji, a našem domaćinu prof. dr. sci. Branku Grčiću, dekanu Ekonomskog fakulteta u Splitu, na srdačnom gostoprimstvu.