Vijesti

Okrugli stol "Odnosi s javnošću- svakodnevica budućnosti" - Pula

15.06.2011.

U Puli je 10. lipnja 2011. godine s velikim uspjehom održan još jedan u nizu tematskih okruglih stolova "Odnosi s javnošću - svakodnevica budućnosti", u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću u suradnji s HGK- Županijskom komorom Pula i agencijom za odnose s javnošću Alphera.

Uzvanike, u gotovo punoj dvorani,  pozdravili su gospodin Ivan Jakovčić, župan Istarske županije, gospodin Boris Miletić, gradonačelnik grada Pule te gospođa Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HKG- Županijske Komore Pula. Naši su domaćini izrazili veliko zadovoljstvo što je upravo njihova županija domaćin ovakvog edukativnog skupa namijenjenog voditeljima komunikacija, odnosa s javnošću i marketinga u poslovnom i javnom sektoru, studentima te predstavnicima medija, a sve u cilju razvoja, afirmacije i pozicioniranja struke u Hrvatskoj.

Na okruglom stolu govorili su iskusni PR stručnjaci i članovi HUOJ-a:

Ksenija Renko, članica Upravnog odbora HUOJ-a zadužena za koordinaciju podružnica HUOJ-a i direktorica agencije Publicis Consultants I PR;

Lidija Capković Martinek, savjetnica za odnose s javnošću glavnog direktora Zračne luke Zagreb;

Krešimir Macan, vlasnik agencije za odnose s javnošću Manjgura;

Boris Hajoš, predavač na Visokoj školi za odnos e s javnošću i studij medija Kairos i savjetnik za odnose s javnošću;

Anđelka Toto-Ormuž, voditeljica regionalnog odjela za komunikacije tvrtke Rockwool

Nives Matić, Riviera Poreč, voditeljica marketinga i PR-a u Valamar hotels & resorts;

Sudionici okruglog stola došli su iz svih područja u kojima odnosi s javnošću egzistiraju – privatnog i javnog sektora, te agencije.  U zanimljivom razgovoru  koji je vrlo uspješno i zanimljivo moderirao Elvis Morina, novinar Radio Pule i član HUOJ-a, uzvanici su saznali što sve rade stručnjaci za odnose s javnošću, s kojim se sve izazovima suočavaju  i kako njihov rad utječe na bolje poslovanje tvrtki i ustanova u kojima su zaposleni.

Tijekom dvosatnog druženja razgovaralo se živo i otvoreno o stanju u struci u Hrvatskoj i svijetu, o ulozi i odnosima PR agencija i stručnjaka za odnose s javnošću u organizacijama, o odnosima s javnošću kao upravljačkoj funkciji,o važnosti i specifičnosti komuniciranja u različitim sektorima, u kriznim situacijama, o važnosti on-line komunikacija i integriranih marketinških komunikacija.

Uzvanici i sudionici okruglog stola jednoglasno su se složili kako je važno da se u budućnosti što češće susrećemo, organiziramo edukativne susrete i druženja na kojima ćemo izmjenjivati znanja i iskustva članova svih hrvatskih podružnica, te su stoga članovi pulske podružnice izrazili  želju da se u Pulskoj županiji početkom jeseni organizira i PR Open - edukativni dan tijekom kojeg će iskusni hrvatski stručnjaci za odnose s javnošću dijeliti svoja znanja i iskustva s PR-ovcima iz cijele Istre.

Gospodin Ivan Jakovčić, župan Istarske županije, pozvao je članove HUOJ-a da 2012. svoju godišnju konferenciju održe u Puli pod pokroviteljstvom Pulske županije.

Nakon službenog dijela, sudionici okruglog stola nastavili su se družiti na prigodnom domjenku.  U vrlo ugodnoj atmosferi mogli su prelistati i kupiti knjige iz stručne naklade PRint, Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Uprava HUOJ-a zahvaljuje svim članovima podružnice Pula  na čelu s kolegicama Karmen Radetikio i Petrom Pilat Jakovčić na toploj dobrodošlici i iznimnoj organizaciji te HKG -Županijskoj komori Pula na srdačnom gostoprimstvu.