HUOJ • Održan prvi PR Open
Vijesti

Održan prvi PR Open

02.02.2011.

Drage kolegice i kolege,

u ime Upravnog odbora HUOJ-a zahvaljujem svim sudionicima  prvog susreta PR OPEN koji je održan u utorak, 1. veljače 2011. godine u velikoj dvorani Novinarskog doma. Dvosatna rasprava sedamdesetak sudionika o temama važnima za struku pokazuje kako trebamo nastaviti s organiziranjem skupova na kojima ćemo propitkivati sve probleme vezane uz rad i budućnosti profesije odnosa s javnošću, ali i naše profesionalne udruge. Pokazalo se da je to i najbolji način da se u izravnoj komunikaciji dođe do što kvalitetnijih i za većinu naših članova prihvatljivih rješenja i odgovora na mnoga otvorena pitanja. 

Možda ovaj prvi susret i nije ispunio sva naša očekivanja, posebno zato što je u odnosu na broj prisutnih u raspravi sudjelovalo tek nekolicina članova naše udruge. Ali moramo istaknuti kako je načinjen važan iskorak prema većoj aktivnosti HUOJ-a u cjelini. Smjernice i Program rada HUOJ-a koji su napravljeni i predstavljeni članstvu kao radni dokument, pokazuju ambiciju Upravnog odbora i svih članova koji su se pridružili njegovom kreiranju i ostvarenju, ili će to uskoro učiniti, da smo svjesni svih pitanja koja su osobito važna za našu struku, te da smo krenuli u susret njihovu rješavanju. Za neke smo sigurni da ćemo ih uspješno riješiti ove godine ili dogodine, a za neke će trebati još puno vremena, znanja i truda svih nas.

Zato pozivam sve članove HUOJ-a da se aktivno uključe u rad udruge, kroz rad sekcija, podružnica ili radnih skupina koje se bave pojedinim temama. Svaka članica ili član dobre volje, nove ideje i želje za zajedničkim napretkom dobro su došli. Dobrodošle su i kritike i primjedbe, jer više osoba daleko bolje sagledavaju problem od jedne. Ali, ako sve ostaje samo na riječima kritike, a bez konkretnog vlastitog angažmana na rješavanju barem jednog otvorenog pitanja u zajedničkoj nam organizaciji, onda moram u ime svih onih aktivnih članova HUOJ-a reći da takvim pristupom nećemo uspjeti napraviti nužne pomake u građenju pozitivne percepcije struke i rješavanju problema s kojima se susrećemo.

Za sve one članove koji nisu mogli osobno sudjelovati u radu prvog PR OPEN –a, na našim ćemo web stranicama objaviti sažetke svih rasprava. Vjerujem da će se sljedećem PR OPEN-u odazvati još više naših članova i da će rasprava biti bogata i konstruktivna.

Srdačan pozdrav!

U ime Upravnog odbora HUOJ-a
Drenislav Žekić, predsjednik