HUOJ • Održan PR Open u Splitu
Vijesti

Održan PR Open u Splitu

29.06.2011.

U ponedjeljak 27. lipnja 2011. godine u Splitu, u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću i članova Splitske podružnice, održan je PR Open,  edukativni dan koji je polučio veliki uspijeh okupivši ovom prigodom u Splitu brojne PR stručnjake južne Hrvatske.

Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split podržali su skup pa su otvorenju nazočili gospodin Luka Brčić, dožupan Splitsko-dalmatinske županije i gospođa Anđelka Visković, dogradonačelnica Grada Splita.

U gotovo punoj dvorani splitskog hotela Park ugledni hrvatski stručnjaci s područja odnosa s javnošću s puno su entuzijazma prenijeli svoja znanja i iskustva kolegama i studentima Splitsko-dalmatinske županije. Sudionici skupa govorili su o brojnim praktičnim primjerima i alatima kojima se služe u svakodnevnom poslu, a vrlo zainteresirana splitska publika goste je konkretnim pitanjima uvukla u zanimljivu i živu raspravu.

Glasnogovornik MUP-a, Krunoslav Borovec, govorio je o specifičnostima odnosa s javnošću u javnom sektoru, a direktorica agencije Publicis Consultants I PR, Ksenija Renko o tome kako uspješno upravljati PR kampanjama. Krešimir Macan, vlasnik agencije za odnose s javnošću Manjgura pojasnio je gostima što je to krizno komuniciranje, a Boris Hajoš, predavač na Visokoj školi za odnose s javnošću i medije Kairos, govorio je o odnosima s medijima dok je Elvis Morina, novinar Radio Pule, prezentirao slučaj iz prakse. Sudionici skupa došli su iz različitih područja u kojima odnosi s javnošću egzistiraju, privatnog i javnog sektora te agencija pa su uzvanici imali priliku saznati što sve rade stručnjaci za odnose s javnošću, s kojim se sve izazovima suočavaju i kako njihov rad utječe na bolje poslovanje tvrtki i ustanova u kojima su zaposleni. Tijekom skupa, sudionici su također mogli prelistati, ali i kupiti knjige iz stručne naklade PRint Hrvatske uduruge za odnose s javnošću.

„Ovaj splitski PR Open uvjerio me je kako su hrvatski PR stručnjaci svjesni najnovijih teorijskih i praktičnih trendova u ovom dinamičnom području te kako ih vrlo proaktivno i profesionlano primjenjuju u svom svakodnevnom radu. Nadalje, mislim kako je isti pružio niz konkretnih, relevantnih i aktualnih praktičnih primjera koji su korisni za bolje raumijevanje ovog područja svim nazočnima, a osobito studentima koji su u velikom broju pratili ovaj PR Open. Svakako ne mogu ne istaknuti dobar izbor predavača i aktualnost samih tema koje su obrađene u okviru splitskog PR Opena.“, poručila je Ivana Bilić, nastavnik na Katedri za Management Ekonomskog fakulteta u Splitu.

Publika je u nadasve ugodnoj i opuštenoj atmosferi aktivno sudjelovala u razgovorima i pokazala veliki interes i želju za ovakvim susretima: „Prezadovoljan sam što se susret na ovoj razini održao baš u Splitu. Kolege koji rade u odnosima s javnošću, novinari, a što je najvažnije studenti pokazali su interes i glad za ovakvim događanjima, stoga se nadam da je ovo, zapravo, samo prvi u nizu. Prilika da slušaš i postavljaš pitanja ljudima koji su u struci postigli primjetne rezultate djeluje stimulativno. Očito su su i predavači osjećali ugodno jer su bili iznimno pristupačni i otvoreni što je potaklo zanimljive diskusije koje su, po meni, najbolji dio ovakvih susreta. Čestitam i Lori Vitaljić, Voditeljici splitske podružnice HUOJ-a koja je u kratkom roku uspjela ispuniti nedavno izraženu želju članova udruge“, rekao je Jerko Trogrlić, direktor VAJT d.o.o., tvrtke koja se bavi odnosima s javnošću.

Uzvanici i predavači su se jednoglasno složili kako je važno da se u budućnosti što češće organiziraju edukativni susreti i druženja ovakvog karaktera na kojima se na veliko zadovoljstvo svih sudionika mogu izmijenjivati znanja i iskustva stručnjaka za odnose s javnošću, a sve u cilju razvoja, afirmacije i poziocioniranja struke u Hrvatskoj: „Splitski PR Open potvrdio je kako je djelatnost odnosa s javnošću i na području Dalmacije vrlo živa, ali i jednako željna dodatnog usavršavanja i međusobne razmjene iskustva. Nadam se i sigurna sam kako će se takva druženja struke u Splitu uskoro ponoviti i redovito nastaviti“, kazala je Anamaria Rošin, glasnogovornica Splitsko-dalmatinske županije.

Članovima HUOJ-a splitske podružnice na čelu s voditeljicom Lori Vitaljić te članicom  Uprave HUOJ-a zaduženom za koordinaciju podružnica Ksenijom Renko sve čestitke na besprijekornoj organizaciji kao i na toploj dobrodošlici i srdačnom gotoprimstvu.