Aktivnosti Udruge Carpe Diem

Održan 7. Carpe Diem na Zagrebačkoj burzi

22.03.2012.

Na Zagrebačkoj burzi  21. ožujka 2012. održan je 7. Carpe Diem u suorganizaciji Sekcije za korporativne komunikacije HUOJ-a i Zagrebačke burze. Zagrebačku burzu posjetilo je dvadesetak članova HUOJ-a, među kojima je bilo petnaestak kolega iz različitih tvrtki i agencija čija poslovna praksa obuhvaća odnose s javnošću i korporativno komuniciranje te nekoliko studenata zainteresiranih za komunikacijske principe i praksu Zagrebačke burze.

Voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Sanda Kuhtić Nalis sudionike Carpe Diema upoznala je s izuzetno zanimljivom poviješću Zagrebačke burze i burzovnog poslovanja u Hrvatskoj,  s naglaskom na neke od najznačajnijih događanja iz novije povijesti Burze te njihovom utjecaju na razvoj investicijske kulture u Hrvatskoj.

Predstavljeni su modaliteti realiziranja osnovnih komunikacijskih ciljeva Burze putem komunikacije s internom i eksternom javnosti, koja uključuje brojne kanale od kojih su najvažniji internetska stranica Burze te intranetsko sučelje za djelatnike, ali i intranet za kompanije čije su vrijednosnice uvrštene na Burzu. Uz kratak pregled primjera dosadašnje komunikacije s medijima, predstavljeno je i korporativno komuniciranje usmjereno jačanju imidža Zagrebačke burze te uspostavljanju i održavanju povjerenja ulagatelja i ključnih javnosti u tržište kapitala, ali i povećanju vidljivosti domaćeg tržišta kapitala na globalnoj investicijskoj karti. Navedeni se ciljevi ponajprije provode suradnjom s međunarodnim burzovnim udrugama i regionalnim burzama, sudjelovanjem i organiziranjem konferencija, izlaganja i raznih drugih korporativnih događanja te interpersonalnoj komunikaciji sa svim zainteresiranim stranama.Naglašena je i važnost dobro ustrojene procedure kriznog komuniciranja, gdje odnosi s javnošću pružaju podršku svim odjelima u adekvatnom komuniciranju situacije prema internoj i eksternoj javnosti.

Na samom kraju predstavljen je rad Akademije Zagrebačke burze, osnovane s ciljem povećanja znanja i stručnosti i malih ulagatelja, i profesionalaca na financijskim tržištima, jer znanje je ulaganje s kojim se ne može pogriješiti.

Postavljajući brojna pitanja, sudionici su pokazali veliki interes za burzovno poslovanje i ulogu odnosa s javnošću na Zagrebačkoj burzi, a 7. Carpe Diem priveden je kraju uz neformalno druženje i razmjenu iskustava na pretposljednjem katu najviše zagrebačke zgrade.