Aktivnosti Udruge Carpe Diem

Održan 4. Carpe Diem u Erste banci

30.09.2011.

U Erste banci, u četvrtak, 29.rujna 2011. vrlo je uspješno održan 4. Carpe Diem u zajedničkoj organizaciji Erste & Steiermärkische Bank d.d. i Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Na događanju na kojemu je predstavljen rad Erste banke s posebnim naglaskom na Službu komunikacija, sudjelovalo je 20-ak zainteresiranih kolega iz korporativnih sektora različitih tvrtki i agencija.


Direktor Službe komunikacija Erste banke Dario Gabrić sa svojim kolegama Danijelom Trbović, Natašom Vuletić i Aleksandrom Kockovićem, koji rade u području eksternih i internih komunikacija, predstavio je organizaciju i aktivnosti Službe komunikacija posebno se osvrnuvši na odnose s medijima, internu komunikaciju, organizacije posebnih projekata te korporativno komuniciranje.
Koliki je izazov raditi u Službi komunikacija jedne financijske institucije čije usluge i proizvodi čine vrlo značajan dio svakodnevnog života građana, saznali smo na pojedinim primjerima kriznog komuniciranja uključujući i aktualnu temu  kredita u švicarskim francima. Posebno je bilo zanimljivo slušati o aktivnostima banke kao što su Press portal, Erste svijet te iznimno interesantni Erste fragmenti, projekt Erste banke koji pruža potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina i studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela te dodjelom novčanih nagrada kao i dodjelom jedne godišnje stipendije za najbolje radove prema ocjeni stručnog žirija i posjetitelja Facebook stranice banke. Saznali smo i da je Erste banka prva banka u Hrvatskoj s otvorenim Facebook profilom koji nudi i prvu virtualnu poslovnicu banke u Hrvatskoj.


Tijekom dvosatnog druženja razgovaralo se živo i otvoreno, uz uvijek dobrodošla pitanja i razmjenu iskustva. Hrvatska udruga za odnose s javnošću zahvaljuje kolegi Dariu Gabriću i cijelom timu Službe komunikacija Erste banke na srdačnom gostoprimstvu te kvalitetnom i sadržajnom predavanju.