Vijesti

Održan 1. sastanak Sekcije za javni sektor novog vodstva HUOJ-a

19.10.2012. HUOJ
Zagreb, 18. listopada 2012. - 1. sastanak Sekcije za javni sektor HUOJ-a koju vodi Marina Halužan, članica Upravnog odbora HUOJ-a uspješno je održan 18.listopada 2012 u prostorijama HUOJ-a.
Kao što smo i najavili, tema sastanka bio je plan rada i aktivnosti Sekcije za javni sektor  u sljedećih godinu dana. Sastanku su se odazvale kolegice- članice HUOJ-a  kao i one koje to još nisu , no zainteresirane su za uključivanje u Udrugu i rad Sekcije. Posebno zahvaljujemo kolegicama koje su, da bi prisustvovale sastanku, došle iz Splita, Rijeke, Bjelovara i Koprivnice.
Tijekom dvosatnog sastanka govorilo se o najvažnijim problemima s kojima se kolege, djelatnici na poslovima odnosa s javnošću u javnom sektoru, susreću u svom radu. Kao primarni problem istaknuto je nerazumijevanje potrebe, važnosti i uloge odjela za odnose s javnošću od strane čelnika institucija u okviru javnog sektora. Glavni zaključak susreta jest vratiti dignitet struci, organizirati edukacije i razmjenu iskustva, uspostaviti kriterije za javne natječaje te raditi na certificiranju.