Vijesti Članovi

Novi sastav Upravnog vijeća HR PSOR-a

27.04.2012.
Zagreb, 27. travnja 2012. – Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR),  izabrao je Upravno vijeće koje će voditi ustanovu u sljedeće dvije godine. 

Nakon što je Skupština Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj nedavno potvrdila sastav novog Upravnog vijeća te organizacije, na svojoj konstituirajućoj sjednici novo Upravno vijeće je za predsjednicu izabralo Dariu Mateljak, direktoricu Hauska&Partner, a za dopredsjednike Gorana Gazivodu, predsjednika Uprave Banco Popolare Croatia te dosadašnjeg predsjednika UV Borisa Garaja, predsjednika Nadzornog odbora Hartmann Hrvatska na mandat od godinu dana.

Radu novog Upravnog vijeća HR PSOR-a u sljedeće će dvije godine doprinositi predsjednici Uprava ili opunomoćenici sljedećih tvrtki: Banco Popolare Croatia, Coca Cola HBC Hrvatska, Dukat, Autocesta Rijeka Zagreb, IGM Šjunčara, Jadranski naftovod, Končar institut za elektrotehniku, Hartmann Hrvatska, Hauska & Partner, Nexe grupa i Pliva.

„Pred novim sazivom UV stoje veliki poslovi, a imamo i entuzijazma i ambicije da ih provedemo. Nastavit ćemo do sada uspješne projekte, a vjerujem da ćemo zajedno s našim partnerima uspjeti razviti i nove ideje. Prioriteti su obrazovanje o temama održivog razvoja, promocija društvene odgovornosti i novih standarda, sudjelovanje u oblikovanju javnih politika koje uključuju održivost, organiziranje kvalitetnog dijaloga s gospodarstvom, državnim i civilnim sektorom te obrazovnim institucijama te poticanje organizacija da razumiju važnost izvještavanja o DOP-,“ izjavila je prilikom imenovanja Daria Mateljak. 

HR PSOR je nedavno obilježio svoju 15. obljetnicu, a za 30. svibnja ove godine, u suradnji s partnerskim organizacijama, priprema 3. nacionalnu konferenciju o društveno odgovornom poslovanju koja će se održati u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednika Republike. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati dvogodišnjih projekata poput Leksikona održivog razvoja, studija slučaja hrvatskog gospodarstva te prijedlog Strategije DOP-a.