Vijesti Članovi

Najveći svjetski stručnjaci iz PR-a i ove godine na IPRA Golden World Awards

17.06.2011.

17. lipnja 2011. u Lisabonu održava se  Finalna faza natjecanja u odabiru najboljih projekata iz odnosa s javnošću, IPRA Golden World Awards for Exellence.

Ankica Mamić, direktorica agencije IM&C, kao jedina članica žirija Međunarodne udruge za odnose s javnošću iz Hrvatske, zajedno sa stručnjacima iz cijelog svijeta, odlučuje o dobitnicima ovogodišnjih „PR Oscara“ u 21 kategoriji.

Imena pobjednika biti će objavljena na svečanoj dodjeli nagrada 2011 Golden World Awards Gala koja će se održati krajem godine. IPRA Golden World Awards najveće je i najprestižnije natjecanje u odnosima s javnošću. Prijavljeni projekti mogu biti lokalnog, regionalnog, nacionalnog i internacionalnog karaktera, a ocjenjuju se na temelju uspješnosti u svakom od pet područja pojedinačno – analizi situacije, istraživanju, planiranju, provedbi projekta i evaluaciji.


„Uvijek je zanimljivo vidjeti kako je svijet na različitim industrijskim, ekonomskim, ali i kulturološkim stupnjevima razvoja. Tako kolegica iz Finske uopće nije mogla razumjeti tursku kampanju za vraćanje djece sa ulice u škole i to je najintrigantniji dio ovakvih susreta. Istodobno ovakvi primjeri pokazuju nam kako se Hrvatska nalazi između ova dva svijeta, jer nam je ova turska kampanja isto toliko razumljiva, koliko i ona Electroluxova za čišćenje plastike iz svih svjetskih mora.“, rekla je Ankica Mamić, direktorica agencije IM&C.


IPRA, Međunarodna Udruga za Odnose s javnostima, vodeća je globalna udruga stručnjaka za odnose s javnošću kojoj je cilj unapređenje struke te poticanje otvorenih i transparentnih komunikacijskih aktivnosti i razvoja etičnosti. Postavljene ciljeve IPRA ostvaruje kroz mnoge aktivnosti; organizacijom intelektualnog vodstva na globalnoj razini, razmjenom profesionalnog iskustva, edukacijom novih članova kao i kontinuiranim nagrađivanjem najboljih programa u odnosima s javnostima kroz IPRA Golden World Awards for Excellence.

Prepoznavši važnost Udruge IPRA, Ankica Mamić sudjeluje u svim njezinim aktivnostima, pa tako i kao članica žirija za Golden World Awards, a kao jedina predstavnica iz Hrvatske, već je više od godinu dana članica vijeća ove vodeće globalne udruge stručnjaka za odnose s javnošću.