Vijesti Karijere

Mr. sc. Damir Jugo postaje dekan Edward Bernays prve Visoke škole za komunikacijski menadžment

29.06.2013.

Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment za dekana postavlja mr. sc. Damira Jugu, dosadašnjeg člana Uprave Millenium promocije. Nakon gotovo deset godina rada u struci odnosa s javnošću, Damir Jugo vodit će obrazovnu instituciju za obrazovanje budućih naraštaja PR menadžera, prvu takve vrste u Hrvatskoj.

Bernays je prva visokoobrazovna institucija koja će u Hrvatskoj i regiji izvoditi cjeloviti program na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću, a dekanom postaje mr. sc. Damir Jugo, javnosti poznat kao politički analitičar i stručnjak za odnose s javnošću te predavač na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i VERN'-u.

Jugo je diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, magistrirao strateško komuniciranje na Filozofskom fakultetu u Mostaru, a trenutno izrađuje doktorsku disertaciju na području informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Autor je više stručnih i znanstvenih radova s područja strateškog komuniciranja, odnosa s javnošću, upravljanja imidžom i međunarodnih komunikacija, te knjige „Strategije odnosa s javnošću“, prve domaće knjige na temu strateškog komuniciranja.

Tijekom dosadašnjeg rada u Millenium promociji Damir Jugo provodio je ključne projekte tvrtke te razvio brojne komunikacijske strategije za vodeće domaće i strane tvrtke. Uz to, Jugo je komunikacijski savjetovao članove uprava vodećih domaćih i stranih tvrtki iz gotovo svih gospodarskih sektora s naglaskom na krizno komuniciranje. Kolumnist je u nekoliko medija i portala, a kao politički analitičar redovito prati i komentira politička zbivanja u Hrvatskoj.

Uz dugogodišnje iskustvo u agenciji Jugo je predavao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu na kolegijima Strategije odnosa s javnošću i Korporativno komuniciranje, a na Veleučilištu VERN' predavao je na kolegiju Strateško upravljanje odnosima s javnošću. Jugo će se kao dekan baviti kvalitetom izvođenja nastave i promicati mentorski odnos profesora prema svim studentima te predavati kolegije o strategijama u odnosima s javnošću.