HUOJ • Mihovil Španja nova snaga Hrvatskog paraolimpijskog odbora
Vijesti Karijere
Dubrovčanin nakon bogate sportske karijere nastavlja s promocijom paraolimpizma

Mihovil Španja nova snaga Hrvatskog paraolimpijskog odbora

11.11.2013. HUOJ

Mihovil Španja od početka studenoga ove godine angažiran je od strane Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) da uz glasnogovornika Darka Matića pojača djelovanje HPO u području odnosa s javnošću. Bit će zadužen za provođenje nove komunikacijske strategije HPO-a i daljnju promociju paraolimpizma u Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić izjavio je kako je Španja sportaš koji je osvojio sve u svojoj sportskoj karijeri i naglasio – „Miho će sigurno na odgovoran način obavljati svoje dužnosti i uvjeren sam da će to doprinijeti daljnjoj popularizaciji sporta osoba s invaliditetom.“ Nakon 15 godina bavljenja vrhunskim sportom Mihovil Španja ostaje u sportu. “Bit ću podrška svim hrvatskim sportašima s invaliditetom i nastavit ću s promocijom sposobnosti ispred ograničenja, za što se svi zalažemo.“ - istaknuo je Španja.

Nakon zaključenja sportske karijere i osvajanja medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu, Španja je početkom ove godine boravio u sjedištu Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) u Bonnu, gdje je na poziv glasnogovornika IPC-a Craiga Spencea proveo nekoliko mjeseci na stručnom usavršavanju u Uredu za odnose s javnošću.

Mihovil Španja je rođen u Dubrovniku 20. travnja 1984. U svojoj karijeri ukupno je osvojio 26 medalja na europskom i svjetskim prvenstvima i paraolimpijskim igrama uz 16 svjetskih rekorda. Time je postao i najtrofejniji sportaš u Hrvatskoj od njezina osnutka. Španja je dobitnik državne nagrade za sport „Franjo Bučar“. Za svoje sportske uspjehe odlikovan je „Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara“ i „Redom hrvatskog pletera“ od strane predsjednika Republike Hrvatske.