Vijesti Članovi

Međunarodno priznanje za HT-ove solarne suncokrete

18.12.2013. HUOJ

Autoricama projekta Solarni suncokreti, Maji Weber i Nini Bertapelle, dodijeljena je ovoga tjedna u sjedištu Deutsche Telekoma u Bonnu brončana nagrada na natječaju za najbolje komunikacijske projekte DT Grupe. Brončani Magenta Award, dobio je taj projekt Hrvatskog Telekoma u konkurenciji projekata pedesetero članica Grupe.

U okviru donacijskog projekta Solarni suncokreti, koji je HT proveo u prvoj polovici ove godine u partnerstvu s UNDP-em, u deset osnovnih škola diljem Hrvatske – od Vukovara do Dubrovnika – instalirani su solarni trekeri. Osim za proizvodnju električne energije, a time i uštedu školskih troškova, trekeri su poslužili edukaciji učenika o obnovljivim izvorima energije, osmišljenu i provedenu u suradnji s Društvom za oblikovanje održivog razvoja i udrugom Eko Kvarner. Zasebno izrađena internetska stanica, na kojoj su bilježeni energetski učinci projekta, promovirana je i u potpunosti inovativnim oglasnim panelom, čija slika se mijenjala ovisno o količini dnevne svjetlosti.

Natječaj Magenta Award provodi se na razini čitave DT Grupe svake dvije godine. U okviru ovogodišnjeg, svojim glasovima projektu Solarni suncokreti stručnjaci u području komunikacija DT Grupe nagradili su univerzalnost i sveobuhvatnost toga projekta te višestruku vrijednost i relevantnost u području društvene odgovornosti – od komunikacijske kvalitete, preko ekološke komponente do njegova doprinosa edukaciji najmlađih.