Vijesti Članovi
Novi broj je treće internacionalno izdanje SPORTO magazina

Izašao novi broj SPORTO magazina

12.05.2014. HUOJ

U novom broju SPORTO magazina postavlja se pitanje kako sportaši postaju osobni brandovi i što trebaju imati na umu da u tome budu što uspješniji. U glavnom članku „Ime i osobnost“, autori se kreću od teorije do prakse, fokusirajući se na predstojeće Svjetsko prvenstvo u nogometu, ali gledajući i na druge sportove, iznoseći zanimljive činjenice i primjere te odgovarajući na pitanja poput zašto su David Beckham i Pele i dalje toliko popularni i zašto je Neymar sportaš s najvećim marketinškim potencijalom?

Olimpijske igre u Sočiju bile su iznenađujući uspjeh – iskreno, bolje nego što itko mogao zamisliti”, rekao je u intervjuu sa SPORTOM Michael R. Payne, prvi direktorom marketinga i prava Međunarodnog olimpijskog odbora, iznoseći osvrt na ZOI u Sočiju te zanimljive priče oko marketinških aktivnosti olimpijskih timova Kanade i SAD-a.

Sally Hancock, koja je inače bila zadužena za sponzorstva Lloyds TBS London 2012. (prepoznato kao najbolje sponzorstvo u Velikoj Britaniji u posljednjih 20 godina) u intervjuu za novi broj tvrdi da olimpijske igre predstavljaju „skoro savršeno“ sponzorstvo zbog različitih mogućnosti aktivacije.

U novom broju tema su i ESA Exellence Awards, a otkriven je i ključ uspjeha sponzorstva Hypo Alpe Adria banke i Eurobasketa 2013. Ben Wells, komercijalni direktor nogometnog kluba Reading i član odbora direktora Europske asocijacije sponzora (ESA) u kolumni iznosi glavna saznanja s travanjskog ESA Summita.

SPORTO magazin predstavlja i druge zanimljive članke brojnih stručnjaka, a dobar dio broja posvećen je desetoj SPORTO konferenciji, koja je održana u studenom prošle godine u Portorožu. Među sudionicima bili su visoki predstavnici kompanija Heineken, Western Union, Beko, ali i predstavnici UEFE i ESA, direktori agencija Octagon, Sinergy...

Izdavač SPORTO magazina je agencija S.V.-RSA iz Ljubljane, koja je i organizator prestižne SPORTO konferencije. Magazin izlazi na slovenskom i engleskom jeziku. Više o izdavaču, konferenciji, poslovnim aktivnostima, kao i samom magazinu i načinu pretplate pogledajte na www.sporto.si