Vijesti Članovi

Igor Ćutuk imenovan na dužnost rukovoditelja Radne jedinice Komunikacije Hrvatske radiotelevizije

15.07.2015. HUOJ
Temeljem javnoga natječaja koji je raspisan 25. ožujka 2015., glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) donio je 16. lipnja 2015. odluku o imenovanju Igora Ćutuka rukovoditeljem Radne jedinice Komunikacije Hrvatske radiotelevizije. Kao rukovoditelj Radne jedinice Komunikacije HRT-a Igor Ćutuk upravljat će unutrašnjom komunikacijom i odnosima s javnošću, radom HRT-ova pozivnoga centra, organizirat će poslove u jedinici kojom rukovodi, pratiti usklađenost propisanoga poslovnog procesa s tehnologijom i organizacijom rada te, prema propisanome postupku, predlagati poboljšanja i optimizaciju procesa i obavljati druge srodne poslove. Izabran je na mandat od pet godina, a dužnost će preuzeti 15. srpnja.

Igor Ćutuk završio je studij novinarstva u Zagrebu, a na Sveučilištu u Zadru stekao je zvanje magistra novinarstva i odnosa s javnošću. Rad u medijima započeo je 1996. godine kao spiker, novinar i voditelj na osječkome Gradskom radiju. Od 1998. do 2004. godine bio je akreditirani dopisnik iz Republike Hrvatske za američki Radio Slobodna Europa (www.rferl.org), a pisao je i za ostale medije. Medijski se usavršavao na Američkome javnom radiju (www.npr.org) u Washingtonu i Bostonu. Tijekom posljednjih osam godina stekao je bogato iskustvo u komunikacijama i odnosima s javnošću, ponajviše u tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska (www.coca-colahellenic.hr), u kojoj je radio od 2008. godine. Od 2011. godine obnašao je dužnost rukovoditelja odnosa s javnošću u toj tvrtki. Bio je zadužen za vođenje vanjskih komunikacija i odnosa s medijima, upravljanje društveno odgovornim projektima i praksama u skladu sa strateškim odrednicama Skupine Coca-Cola Hellenic te izvješćivanje o održivosti, a ima iskustva i u kriznome komuniciranju.

U znanstvenim hrvatskim časopisima Medijska istraživanja, Jezik i Liburna ima nekoliko objavljenih radova. Od siječnja ove godine član je Upravnoga odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Za novinarski rad i doprinos unapređenju poslovne komunikacije primio je nekoliko nagrada, a brojni projekti koje je vodio u tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska primili su ugledne međunarodne nagrade te strukovna priznanja.