Vijesti

HUOJ započeo s aktivnostima na jačanju Studentske sekcije

22.03.2012.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću potaknuta velikim interesom studentske populacije odlučila je značajnije aktivirati Studentsku sekciju koja postoji u okviru Udruge. Dosad su studenti odnosa s javnošću putem Sekcije imali priliku sticati iskustva na događanjima koja je organizirala Udruga te obavljati praksu u organizacijama, članovima Udruge, a odsad će se aktivnosti intenzivirati prvenstveno kako bi se studentima dodatno približila struka te kako bi se dugoročno promicao profesionalizam među studentima.

„U ime HUOJ-a želio bih naglasiti kako je aktivnija uloga studenata u radu Udruge iznimno bitna s obzirom da će iz redova studenata u budućnosti doći novi PR profesionalci. Vjerujem da će kroz brojne aktivnosti koje će Sekcija provoditi, studenti imati priliku dodatno se educirati, ali i biti i nezaoblizan faktor u promišljanima o aktivnostima Udruge. Posebno nas veseli što se u ovaj projekt uključila i akademska zajednica, odnosno profesori na obrazovnim insititucijama koje imaju katedre odnosa s javnošću, preporučivši studente koji su već prije toga pokazivali želju i ambiciju raditi na programu Studentske sekcije te se aktivno uključiti u rad. Vjerujem da će Sekcija odlično funkcionirati i istovremeno će imati punu podršku HUOJ-a. Koristim priliku pozvati i druge studente da se uključe u rad Sekcije“, rekao je Goran Pivarski, član Upravnog odbora HUOJ-a.

Kao model upravljanja za Studentsku sekciju Hrvatske udruge za odnose s javnošću poslužio je američki model upravljanja Udrugom, pa će se u skladu s tim aktivnosti provoditi kroz tri ključna područja: promocija same sekcije, učinkovitije obrazovanje i kontakt s kolegama iz regije te, konačno, kroz bazu za pomoć studentima u pronalaženju prakse i informiranju o ključnim pitanjima znanosti, edukacije i struke.

Zahtjevan posao postavljanja strategije, programa i operativnih aktivnosti Studentske sekcije preuzelo je 11-oro studenata koji su u sekciju došli putem preporuke profesora voditelja katedre odnosa s javnošću s tri obrazovne institucije - Fakultet političkih znanosti (FPZ) u Zagrebu, Hrvatski studiji i privatno veleučilište Vern.
Studenti su međusobno izabrali vršitelje određenih dužnosti u Sekciji, ali, kako sami ističu, komunikacija među njima nije hijerarhijska, već kružna. Bruno Jelić  je vršitelj dužnosti predsjednika Sekcije, dok je Anja Vujević v.d. potpredsjednice. Ostali studenti raspoređeni su u timovima. Marija Volarević vrši dužnost voditelja tima za promociju zajedno s Vlatkom Škrlinom i Romanom Sedak. Maja Cvetković je v.d. voditeljice tima za obrazovanje zajedno s Anitom Sedlić i Teutom Mihili, dok Ozren Tabaković obavlja funkciju v.d. voditelja tima za studentske poslove uz Vlatku Šelimber i Anu Sušić.

Misija Studentske sekcije je u prvom redu okupiti i potaknuti interakciju studenata odnosa s javnošću, a zadaća selektiranih predstavnika je neposredna komunikacija sa studentima odnosa s javnošću kroz informiranje o aktivnostima Sekcije te prijedlozima o daljnjim djelovanjima. Pozivamo sve zaineteresirane studente da se priključe radu ove Sekcije na sljedeće kontakte: info@huoj.hr ili studentska.sekcija@huoj.hr