HUOJ • HUOJ Edu predstavljanje u Bjelovaru
Vijesti

HUOJ Edu predstavljanje u Bjelovaru

01.10.2014. HUOJ

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održava se 8. Tjedan cjeloživotnog učenja pod sloganom „Dobro je učiti“ te se Hrvatska udruga za odnose s javnošću aktivno uključila u kampanju. U organizaciji podružnice Središnje Hrvatske u utorak 30. rujna 2014. u Bjelovaru, članica Upravnog odbora HUOJ-a Andreja Barberić predstavila je novi program edukacije udruge, HUOJ Edu program.

Svakodnevnim učenjem unapređujemo svoje znanje, kompetencije i vještine što dovodi do povećanja naše konkurentnosti na tržištu rada i bolje zapošljivosti. U našoj struci učenje je neophodno zbog učestalih novina, novih alata i trendova kojima se moramo brzo i učinkovito prilagođavati. Naš program namijenjen je OSJ praktičarima, studentima i pripadnicima ostalih struka koji žele nešto naučiti o odnosima s javnošću.

Prihvaćanjem Etičkog kodeksa članovi Udruge obvezali su se na cjeloživotno učenje jer kao udruga želimo biti primjer izvrsnosti u struci, želimo unaprijediti opću razinu znanja u struci i unaprijediti ugled struke u društvenoj zajednici. Aktivnosti učenja daju nam novu, osobnu, građansku i profesionalnu vrijednost“, istaknula je Barberić.
 
Nakon predstavljanja HUOJ Edu programa, prisutni su upoznati i s postupkom certificiranja stručnjaka odnosa s javnošću, kao dodane vrijednosti obrazovanju i učenju te s aktivnostima Carpe Diem kao još jednog oblika učenja kroz razmjenu iskustava OSJ praktičara u različitim institucijama.