HUOJ • HUOJ dodjeljuje studentsku nagradu "Mlada nada"
Vijesti

HUOJ dodjeljuje studentsku nagradu "Mlada nada"

17.11.2015. HUOJ

Hrvatska udruga za odnose s javnošću prvi put će dodijeliti studentsku nagradu HUOJ-a "Mlada nada", kojoj je cilj promicanje izvrsnosti među studentima i njihovo motiviranje za stjecanje novih znanja i vještina u području odnosa s javnošću.

Ova nagrada je priznanje strukovne udruge za pokazano znanje, izvrsnost i zalaganje studenata visokih učilišta koja djeluju na području Republike Hrvatske, a koji su tijekom studija, na preddiplomskim ili diplomskim studijskim programima, imali upisane kolegije koji su podrazumijevali sadržaj iz područja odnosa s javnošću.

Natječaj je otvoren od 17. studenog do 4. prosinca 2015. godine u 12:00 h te se na njega mogu prijaviti radovi realizirani u akademskoj godini 2014./2015. u trima kategorijama:

 1. Studentska nagrada HUOJ-a za istraživački rad

  Nagrada se dodjeljuje za najbolji istraživački rad na temu iz područja odnosa s javnošću. Pod istraživačkim radom smatra se rad ili projekt koji je student izradio u sklopu studijskog programa, a za koji se smatra da ima obilježja znanstvenog ili stručnog djela.

   

 2. Studentska nagrada HUOJ-a za diplomski rad

  Nagrada se dodjeljuje za najbolji diplomski rad na temu iz područja odnosa s javnošću. Pod diplomskim radom smatra se rad koji je student samostalno napisao kao uvjet završetka preddiplomskog ili diplomskog studija.

   

 3. Studentska nagrada HUOJ-a za komunikacijski projekt

  Nagrada se dodjeljuje za najbolji komunikacijski projekt iz područja odnosa s javnošću. Pod ovim se smatra autorski projekt koji je student samostalno izradio u sklopu nekog od kolegija tijekom studija.

   

Svaku pristiglu prijavu razmatra peteročlani stručni žiri HUOJ-a te ju ocjenjuje prema svakom kriteriju definiranome Pravilnikom o dodjeli godišnjih nagrada "Mlada nada". Kriteriji za ocjenjivanje su: stručnost i ozbiljnost pristupu, strukturiranost i preglednost, pismenost i izražavanje te kreativnost i inovativnost.

Zadnji je rok za prijavu radova četvrtak, 4. prosinca 2015. u 12:00 sati. Da bi prijava bila valjana potrebno je, uz rad koji se prijavljuje, dostaviti ispunjen Obrazac za prijavu projekta, Potvrdu mentora o autentičnosti rada te Izjavu o vjerodostojnosti podataka u prijavi.

Svečana dodjela studentskih nagrada predviđena je za srijedu, 16. prosinca 2015. godine, a o točnom vremenu i mjestu dodjele bit ćete obaviješteni naknadno.

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Gradske Skupštine Grada Zagreba.