Vijesti Članovi

HT otvorio izložbu FotoToranj 2010. i uručio donaciju Hrvatskom savezu slijepih

26.01.2011.

Hrvatski Telekom je, u prostoru HT muzeja, 25. siječnja otvorio izložbu autorskih fotoradova zaposlenika HT Grupe – FotoToranj 2010. – te uručio donaciju u iznosu većem od 80.000 kuna Hrvatskom savezu slijepih. Riječ je o zajedničkoj dobrotvornoj akciji Hrvatskog Telekoma i njegovih zaposlenika, koja je dio internog komunikacijskog projekta - prepoznatljivog naziva „FotoToranj“.

Dodatna vrijednost FotoTornja je donatorska akcija u kojoj HT i njegovi zaposlenici udružuju sredstva iz budžeta kompanije sa sredstvima prikupljenima u internoj aukciji najboljih fotoradova, pomažući tamo gdje je doista potrebno i time pokazujući svoju društvenu odgovornost i osjetljivost.

Izložbu FotoToranj 2010. otvorila je članica Uprave HT-a i glavna operativna direktorica za poslovne korisnike Irena Jolić šimović koja je tom prigodom uručila simboličan ček predsjedniku Hrvatskog saveza slijepih Vojinu Periću.

„Iznimno me veseli što vas mogu pozdraviti ovdje, u HT Muzeju, gdje su danas izloženi upečatljivi radovi naših zaposlenika. Ponosni smo što je ovaj natječaj za izbor najboljih fotografija koje su snimili zaposlenici HT Grupe postao našom tradicijom. Ideja i cilj su nam – prepoznati i vrednovati kreativnost naših zaposlenika te potom, putem aukcije, prikupiti dodatna sredstva kako bismo pomogli onima kojima je to doista potrebno. Ove smo godine, zajedničkom akcijom kompanije i zaposlenika prikupili više od 80.000 kuna kojima želimo pomoći Hrvatskom savezu slijepih u opremanju njihovog „računalnog kutka“ u Edukacijsko-rehabilitacijskom kampu u Premanturi te nabavi potrebnih tiflopomagala.
Iskreno se nadam da će naša donacija biti od pomoći i pridonijeti kvaliteti življenja slijepih i slabovidnih osoba u Hrvatskoj. To je, naime, ne samo moja osobna želja, već i želja svih zaposlenika HT-a, odnosno svih autora fotografija koji su se velikodušno odrekli autorskih prava i time omogućili aukciju, te svih koji su licitirali i kupili ove radove“, istaknula je Irena Jolić šimović.

Zahvaljujući na donaciji, Vojin Perić je naglasio važnost suvremenih telekomunikacijskih tehnologija u poboljšanju kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba te pohvalio projekt FotoToranj kao vrijednu i kreativnu inicijativu. "Izuzetno smo sretni“, rekao je tom prigodom g. Perić, „što je ovako ugledna kompanija izabrala Hrvatski savez slijepih kao korisnika ove donacije. Cijelom ovom akcijom HT potvrđuje svoj imidž moderne tvrtke koja ne samo da se bavi primjenom moderne tehnologije u cilju razvoja društva i boljeg života pojedinih građana već je i moderna u promišljanju svoje uloge i odgovornosti za razvoj društvene zajednice u kojoj djeluje. A ovo nije prvi slučaj da HT pomaže našem Savezu i općenito slijepim građanima naše zemlje."

Nazočnima na otvorenju izložbe obratio se i Damir Hoyka koji je svojim profesionalnim savjetima pratio i podržavao razvoj HT-ovih ljubitelja objektiva: „Eksplozivan rast broja korisnika u svim društvenim slojevima je nešto čime se fotografija može pohvaliti kao rijetko koji drugi medij. S pojavom digitalne fotografije dogodila se foto(r)evolucija koja je korjenito promijenila percepciju korištenja tog medija, a na golem porast broja 'fotografa' su nesumnjivo utjecale i mogućnosti kombiniranja fotografije i telekomunikacija. Danas ne čudi rastući broj ljudi koji se fotografijom sve kvalitetnije izražavaju, a zasigurno su snažan motivacijski faktor i natječaji poput ovog koji organizira Hrvatski Telekom, u kojima se ljude potiče da napreduju u svojem fotoizričaju, što se vidi kroz povećanu kvalitetu radova sudionika ove sezone FotoTornja.“

Izložba FotoToranj 2010. otvorena je u prostoru HT muzeja u Zagrebu, Jurišićeva 13 (ulaz iz Palmotićeve) do 3. veljače. Postav izložbe dio je sadržaja koji će HT muzej ponuditi svojim posjetiteljima u Noći muzeja – 28. siječnja – kada će Muzej biti otvoren od 18 sati do sat iza ponoći. Noć muzeja je jedna od najistaknutijih i iznimno posjećenih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj u novije vrijeme, u kojoj sudjeluje više od sto muzeja, galerija i kulturnih ustanova, naravno i HT muzej kroz koji je prošle godine prošlo čak 1117 posjetitelja. Uz FotoToranj 2010., građani će i ove godine
moći razgledati stalan, bogati postav uz stručno vodstvo kustosa HT muzeja.