Vijesti Članovi

Grayling najavio opsežne promjene

11.09.2013. HUOJ

Grayling, vodeća globalna PR agencija, otkrila je ambiciozne promjene branda kompanije, temeljne ponude usluga i strategije rasta, naglašene odvažnim novim vizualnim identitetom i novom internetskom stranicom. Dok kompanija nastavlja s ponudom punog asortimana PR usluga u svakom od svoja 53 ureda diljem svijeta, obogatila je ponudu fokusom na istraživanja i analizu podataka, brzu aktivaciju,i rješenja vođena tehnologijom.
 
Komunikacije i PR najuže su vezani uz tehnologiju,” izjavio je globalni izvršni direktor Pete Pedersen. “Uspješne kompanije budućnosti morat će raspolagati velikim brojem podataka i biti inovativne u njihovoj obradi i uporabi kako bi razvile pobjedničke strategije za klijente. Mi danas gradimo tu kompaniju.
 
Već sada Grayling koristi mnoštvo sofisticiranih platformi za analizu podataka, uključujući vlastite korisničke alate. Savjeti i strategije do kojih se došlo zahvaljujući ovim alatima pomogli su klijentima u rješavanju kompleksnih problema, u privlačenju pozornosti potrošača, jačanju korporativne reputacije i suradnji s dionicima na nove moćne načine.
 
Uvidi dobiveni kroz prikupljanje i analizu podataka su bitni,” rekao je Pedersen, “ali sposobnost brze implementacije programa kroz mnogobrojne kanale i na globalnoj razini predstavlja način kojim ćemo zaista isporučiti vrijednost za klijente.
 
Poznat po svojoj mreži u Europi i Bliskom Istoku, Grayling je najavio promjene poslovanja u SAD-u, što će mu dati značajno poboljšane mogućnosti u Americi. Pet ureda Dutko Grayling će se repozicionirati u Grayling i spojiti  u konsolidiranu kompaniju, dok će Atomic (Graylingova agencija) paralelno nastaviti raditi uz Grayling, kad god to potrebe klijenata budu zahtijevale.

Promjene u SAD-u dopuna su nedavno najavljenim promjenama  u Aziji, koje uključuju pionirsko partnerstvo s najvećim komunikacijskim konzaltingom u Aziji - BlueFocus. U siječnju 2014. godine veteran industrije, Bob Pickard, postat će regionalni izvršni direktor grupacije Huntsworth, za regiju Azije i Pacifika. Graylingova regionalna struktura uključuje i Grayling Veliku Britaniju koji vodi Alison Clarke, Grayling Zapadna Europa koji vodi Wolfgang Lang, Grayling Bliski Istok, Turska i Afrike koji vodi Loretta Ahmed te Grayling  Srednja i Istočna Europa i  Rusija koju vodi Jan Simunek.
 
 “Okosnica našeg poslovanja je uvijek bila i uvijek će biti poznavanje lokalnih tržišta,” nastavio je Pedersen. “Ali za klijente koji od nas traže da provedemo programe na nizu tržišta ili za one koji bi mogli profitirati vrijednim marketinškim uvidima, stvorili smo okretnu, tehnološki omogućenu globalnu mrežu koja zaista može isporučiti rezultate."
 
Grayling sad djeluje na 53 lokacije u 26 zemalja diljem Sjeverne Amerike, Europe, Bliskog Istoka i Azije.