Vijesti Članovi

Grad Šibenik osvojio prestižni PR Oscar za projekt Hodajući kolegij

11.06.2015. HUOJ

Hodajući kolegij gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića je, nakon HUOJ-evog Grand PRixa 2014. godine, osvojio još jedno značajno priznanje struke. Ovaj put riječ je o svjetski priznatoj nagradi Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA) Golden World Awards for Excellence (GWA) i to u kategoriji za odnose s javnošću u javnom sektoru.

„U Gradu Šibeniku posebno se ponosimo projektom hodajućeg kolegija koji nam je omogućio da na licu mjesta porazgovaramo s našim sugrađanima o problemima koji ih muče u njihovim četvrtima. Mogu reći da nam je on uveliko pomogao u našem radu te da smo već riješili mnoge komunalne i ine probleme koje smo ovim putem detektirali. Upravo je to ono što ovaj projekt čini još vrjednijim, a drago mi je da je svjetska struka dodjelom ove nagrade to i potvrdila“, izjavio je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović-Rakić, koja je ujedno i nositeljica projekta i autor prijave za GWA, ističe kako je praksa hodajućeg kolegija poboljšala internu komunikaciju između zaposlenika šibenske gradske uprave te podignula učinkovitost njihova rada. „Vjerujem kako je IPRA-in žiri prepoznao koliko ovaj projekt doprinosi transparentnosti rada gradske uprave, posebice u odnosu prema građanima, mjesnoj samoupravi i predstavnicima medija. Ovim projektom oni su naši sugovornici pod jednakim uvjetima; kroz otvorenu komunikaciju mogu pitati, predlagati, kritizirati i to na licu mjesta, odnosno lokaciji koja je predmet obilaska hodajućeg kolegija. Doslovce dolazimo pred njihov kućni prag kako bi ih poslušali i pokušali riješiti njihove, odnosno naše zajedničke, gradske, probleme“, istaknula je Gojanović-Rakić. 

Hodajući kolegij predstavlja novi odnos lokalne vlasti u Šibeniku prema građanima, gradu i njegovim dnevnim problemima. Riječ je o načinu uočavanja i rješavanja komunalnih problema, kroz aktivno i otvoreno sudjelovanje vlasti, gradskih službi i zainteresiranih javnosti. Izlaskom iz ureda, hodanjem, odnosno obilaskom, uz razgovor o gradskim problemima i istovremenim davanjem naloga o izvršavanju zadataka, ispred medija i građana, povezuje se svaki segment posla u komunalnoj problematici.

IPRA je vodeća međunarodna udruga za odnose s javnošću, osnovana prije 60 godina s ciljem uspostavljanja i očuvanja standarda i etičkih normi u struci. IPRA Golden Awards for Excellence, u svijetu odnosa s javnošću poznata i kao PR Oscar, dodjeljuje se za izuzetnost u upravljanju odnosima s javnošću u nizu različitih kategorija još od 1990. godine, a ove godine su imali rekordni broj prijava, čak 447 iz čitavog svijeta.

Dodatne informacije možete pronaći putem sljedećih poveznica:

http://bit.ly/1Itw2tG
http://bit.ly/1B1LCgs
http://bit.ly/1S3PFNz