Vijesti Članovi

DOP nagrada za “Trenere velikog srca”

30.09.2014. HUOJ

Na jučerašnjoj dodjeli nagrada za primjere dobre prakse na području društveno odgovornog poslovanja, Hrvatska udruga poslodavaca, dodijelila je nagradu* u kategoriji velikih poduzeća na području brige za lokalnu zajednicu Allianzovom projektu “Treneri velikog srca”.

Riječ je o projektu koji je nastao kao nadogradnja Allianzovog dugogodišnjeg sponzorskog partnerstva s Hrvatskim paraolimpijskim odborom te se zasniva na prvom sustavnom razvoju sportskih škola za djecu s poteškoćama u razvoju na lokalnoj razini. U suradnji s brojnim partnerima, osmišljene su i pokrenute škole plivanja i atletike u 11 hrvatskih gradova, a do kraja 2014. predviđeno je da se aktivnosti prošire na dodatna 4 grada. Vođeni vizijom da svakom djetetu omoguće osnovno ljudsko pravo na bavljenje sportom Allianz je prije pokretanja projekta proveo istraživanje koje je pokazalo kako  su osim infrastrukturnih nedostataka, najveća prepreka za priključivanje djece u sport strah roditelja koji se zasniva na nepovjerenju u trenere. Upravo je to bio razlog da se paralelno uz otvaranje škola pokrene i priča o iznimnim ljudima – trenerima velikog srca – koji su najveći prijatelj i motivator brojnih mališana, budućih paraolimpijaca.

Projekt je u suradnji s Allianzom osmislio Viktor Vetturelli iz CiV savjetovanja, tvrtci specijaliziranoj na strateška sponzorstva: “Iznimno smo ponosni što je HUP prepoznao snagu i značaj projekta jer “Treneri velikog srca” dokazuju kako je u sponzorskim suradnjama, uz malo volje, truda i povezivanja različitih organizacija i pojedinaca, moguće stvoriti dodanu vrijednost, kako za zajednicu tako i za tvrku.

*Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) od ove godine u suradnji s organizacijama poslodavaca regije jugoistočne Europe provodi projekt “Društveno odgovorno poslovanje za sve”. Na tragu međunarodnog natječaja pokrenutog u sklopu inicijative „CSR for All“ financirane od strane EU, održana je dodjela “HUP-ovih nagrada za primjer dobre prakse društveno odgovornog poslovanja” u tri kategorije: velikih, srednjih i malih poduzeća u području brige za djelatnike, lokalnu zajednicu i okoliš.