Vijesti

[Dalmatinska podružnica] U Splitu održana radionica i predavanje HUOJ-a

27.05.2013. HUOJ

U organizaciji Dalmatinske podružnice Hrvatske udruge za odnose s javnošću danas je u splitskom hotelu Park održana radionica i predavanje kojem su, pored članova HUOJ-a, nazočili i studenti stručnog studija Poslovnog komuniciranja Ekonomskog fakulteta u Splitu, u pratnji svoje profesorice, dr. sc. Ivane Bilić.

O drugom prijedlogu nacrta Etičkog kodeksa HUOJ-a, koji je još uvijek na javnoj raspravi, govorila je predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić, naglašavajući važnost ovog dokumenta kao buduće smjernice za ponašanje i kao podloge sustava vrijednosti svima koji se bave odnosima s javnošću.

O provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama i novostima koje Zakon donosi predavanje je održala Zvjezdana Galkowski, tajnica Podružnice za središnju Hrvatsku HUOJ-a te voditeljica odnosa s javnošću i glasnogovornica Bjelovarsko – bilogorske županije.

Uslijedila je i rasprava o potrebi definiranja pravne struke kao one koja bi se trebala u budućnosti vezati uz provođenje postupka o pravu na pristup informacijama, a ne da se taj posao veže uz odnose s javnošću, o čemu će HUOJ dati mišljenje i preporuku nadležnim tijelima.

Na kraju predavanja, Aleksandra Kolarić je dala pregled društvenih medija i njihove uloge u odnosima s javnošću.