HUOJ • [Dalmatinska podružnica] Šibensko predavanje Ankice Mamić o PR-ovcima i novinarima
Vijesti

[Dalmatinska podružnica] Šibensko predavanje Ankice Mamić o PR-ovcima i novinarima

30.01.2014. HUOJ

U organizaciji Dalmatinske podružnice HUOJ-a, sinoć je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića u Šibeniku Ankica Mamić održala predavanje na temu “PR-ovci i novinari, možemo li ipak zajedno?”.

U zanimljivom izlaganju Ankice Mamić moglo se čuti nekoliko osnovnih teza kako dobro surađivati, s obzirom da su ove dvije profesije upućene jedna na drugu u svakodnevnom poslu.

Kao i u svim drugim profesijama u kojima ljudi rade ima dobrih i loših namjera, ali i ljudi, pa tako i ove profesije imaju svoje dobre i loše strane. Stručnjaci za odnose s javnošću su često prozivani kao manipulatori, a novinari su percipirani kao promicatelji istine i borci za istinu. No, jedino je bitno kako se posao radi. PR-ovci s lošim namjerama, kao i novinari s lošim namjerama, često pribjegavaju manipulacijama dok PR-ovci i novinari s dobrim namjerama kvalitetno pristupaju vlastitom poslu, nastoje uspostaviti i podržavaju izgradnju odnosa.“, kazala je Ankica Mamić te apostrofirala dijalog kao ključan alat u izgradnji dobrih odnosa na relaciji novinar - stručnjak za OSJ: „Dijalog je sam po sebi etičan, on uključuje sve strane i svima daje jednaku šansu da ispričaju svoju stranu te se pretpostavlja da ta diskusija sama rezultira istinom ili otkriva istinu oko koje su se sve strane spremne složiti.

Brojne PR-ovce i novinare koji su se okupili u Šibeniku, u ime Podružnice, pozdravila je predsjednica Ivana Viđak Bjedov.