O Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću Sekcije Studentska sekcija

O sekciji

Čime se bavimo?

  • Predstavljanje HUOJ-a i struke na fakultetima za studente potencijalne zaposlenike agencija za OSJ, tvrtki i sl. u sveučilišnim centrima u Hrvatskoj
  • Predstavljanje HUOJ-a na studentskim manifestacijama
  • Organizacija posjeta zainteresiranih studenata tvrtkama, agencijama za OSJ, medijima gdje bi se studenti na licu mjesta uvjerili kako PR profesionalci funkcioniraju na radnom mjestu
  • Natječaj za najbolje studentske diplomske radove na temu OSJ-a, koji će ocjenjivati stručna komisija istaknutih članova HUOJ-a
  • Izrada baze podataka diplomskih, magistarskih i doktorskih radova na temu upravljanja komunikacijama pomoću kojih će studenti produbljivati svoje znanje iz područja OSJ-a.

Studentska sekcija

Studentska sekcija okuplja sve zainteresirane studente koji svoju budućnost vide u profesiji odnosa s javnošću, kao i iskusne stručnjake zainteresirane za rad sa studentima.

S radom je započela 2004. godine, a cilj joj je okupiti i osposobiti studente za obavljanje djelatnosti  u PR industriji te ih motivirati preporukama članovima Hrvatske udruge za odnose s javnošću zainteresiranima za rad sa studentima. Stjecanje iskustva kroz događaje, projekte, prakse u agencijama za odnose s javnošću te usavršavanjem znanja i vještina putem organiziranih radionica i gostujućih predavanja, studentima se dodatno približava struka i među njima se promiče profesionalizam.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću, potaknuta velikim interesom studentske populacije, odlučila je u ožujku 2012. godine značajnije aktivirati Studentsku sekciju koja postoji u okviru Udruge. Zahtjevan posao postavljanja strategije, programa i operativnih aktivnosti Studentske sekcije tada je preuzelo 11-oro studenata koji su u sekciju došli preporukom profesora voditelja katedre odnosa s javnošću s tri obrazovne institucije - Fakultet političkih znanosti (FPZ) u Zagrebu, Hrvatski studiji i privatno veleučilište Vern.  

Studentska sekcija HUOJ-a svoje aktivnosti provodi kroz tri ključna područja: promociju same sekcije, učinkovitije obrazovanje i kontakt s kolegama iz regije te, konačno, kroz bazu za pomoć studentima u pronalaženju prakse i informiranju o ključnim pitanjima znanosti, edukacije i struke.

U projektima pod vodstvom predsjednice Studentske sekcije, sudjeluju svi članovi sekcije, kojima se dodjeljuju zadaci ovisno o njihovim sklonostima i interesima. Kroz projekte poput planiranja i održavanja radionica, organizaciju gostujućih predavanja ili sudjelovanja na OSJ konferencijama diljem regije, studenti imaju priliku okušati se u nekima od ključnih zadaća svakog stručnjaka za odnose s javnošću - pisanju priopćenja, sudjelovanjem u promotivnim aktivnostima, organizacijom događanja te snalaženjem u kriznim situacijama.

Misija Studentske sekcije je u prvom redu okupiti i potaknuti interakciju studenata odnosa s javnošću, a zadaća selektiranih predstavnika je neposredna komunikacija sa studentima odnosa s javnošću kroz informiranje o aktivnostima sekcije te prijedlozima o daljnjim djelovanjima. Pozivamo sve zaineteresirane studente da se priključe radu ove Sekcije na sljedeće kontakte: info@huoj.hr ili studentska.sekcija@huoj.hr

Ponukani životopisima koje dobivamo, a ukoliko još niste upoznati, smatramo da vam u pisanju CV-a može pomoći uobičajen format pisanja životopisa u EU, nazvan European CV uveden 2002. godine. Obrazac vam pomaže da jasnije istaknete svoje kvalifikacije, znanja i vještine, a možete ga pronaći na svim službenim jezicima EU. U privitku je engleski obrazac dok ostale možete pronaći ovdje.

Ako ste student i želite postati članom HUOJ-a, javite nam se putem online prijave.