Baza znanja Stručni skupovi

Weekend Media Festival - 23.-25.09.2010. Rovinj

14.07.2010.
 Weekend Media Festival najveći regionalni festival komunikacijske industrije, ove se godine održava 24. i 25. rujna u Rovinju. Treću godinu zaredom Weekend povezuje sve relevantne igrače vezane uz medije i cjelokupnu komunikacijsku industriju u regiji te ugošćuje neke od najznačajnijih svjetskih i regionalnih stručnjaka iz područja komunikacija. U prve dvije godine održavanja Weekend je okupio više od 5000 sudionika iz svih zemalja okruženja, najzanimljivija imena svijeta medija, marketinga i PR-a te predstavnike mnogobrojnih kompanija.

U prve dvije godine održavanja Weekend je okupio više od 5000  sudionika iz svih zemalja okruženja, najzanimljivija imena svijeta medija, marketinga i PR-a te predstavnike mnogobrojnih kompanija. Organizatori ove godine očekuju još veći broj gostiju iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonija i okolnih zemalja. “Pripreme za ovogodišnji Weekend u punom su jeku. Očekujemo da će Weekend 2010. kvalitetom programa, zabavom i brojem sudionika premašiti uspjeh prošlogodišnjeg", izjavio je direktor Weekend Media Festivala, Tomo Ricov. Weekend Media Festival održava se pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. 
 

Pete Radovich, dobitnik 18 Emmyja na Weekend Media Festivalu


Pete Radovich, američki sportski producent hrvatskih korijena i dobitnik 18 Emmyja održat će predavanje na Weekend Media Festivalu, najvećem regionalnom festivalu komunikacijske industrije. Radovich je kreativni direktor sportskog programa CBS-a, jednog od vodećih sportskih televizijskih programa na svijetu.
 
Prošle je godine Radovich vodio projekt Superbowl, finale američkog nogometa, koji je sa 101 milijun gledatelje potukao sve rekorde u američkoj televizijskoj povijesti. Projekt „Magic od J-Mac“, za koji je Radovich dobio posljednjeg Emmyja prikazan je na ovogodišnjem Libertas Film festivalu u Dubrovniku. Unatoč životu i bogatoj karijeri u Americi, ovaj sportski i medijski stručnjak, snažno je vezan za Hrvatsku. Ljubav i privrženost prema domovini  najbolje dokazuje iskrena i lako prepoznatljiva strast kojom pristupa svim nastupima hrvatskih sportaša na važnim sportskim natjecanjima, gdje Radovich neumorno  promovira  Hrvatsku.