Baza znanja Stručni skupovi

Četvrti Sarajevo PR Open - Sarajevo, 24.11.2010.

08.11.2010.

Četvrta jednodnevna edukativna konferencija Sarajevo PR Open u organizaciji agencije Prime Communications ove godine se održava 24. studenoga 2010. godine pod nazivom “Novi mediji na stari način - Online konverzacija i Social web”. Sarajevo PR Open će po četvrti put okupiti veliki broj PR praktičara i profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, kao i stručnjaka iz regije za online komunikaciju koji će na ovom jednodnevnom PR skupu razmijeniti svoja iskustva o značaju komunikacije na internetu.“Mnogi primjeri iz regije potvrđuju da su informacije koje se objavljuju na blogovima i preko drugih društvenih mreža postale veoma utjecajne i da ih često preuzimaju i klasični mediji. Značajan utjecaj online zajednice, koja otvoreno dijeli svoje mišljenje i iskustva o kompanijama, njihovim brendovima i uslugama, može da naruši ili poboljša reputaciju kompanija. Upravo zbog toga smo odlučili da četvrti Sarajevo PR Open posvetimo efikasnom i pravilnom komuniciranju na Internetu i kako bi omogućili BiH PR praktičarima da nauče kako najbolje iskoristiti potencijale novih medija, jer novi mediji zahtijevaju drugačiji (novi) način komuniciranja”, ističe Lejla Brčaninović, PR direktorica agencije PRIME Communications.

Blog je web stranica 21. vijeka, a njegova osnova je dijalog. U BiH je preko 90.000 ličnih blogova a vrijeme je da i kompanije u BiH počnu da učestvuju u dijalogu na webu. Predavači na četvrtom Sarajevo PR Open-u bit će Marko Rakar iz Hrvatske, autor
uticajnog bloga www.mrak.org, kreator i realizator online kampanje Ive Josipovića, predsjednika R.Hrvatske; Dragana Đermanović (www.draganadjermanovic.com) iz Srbije, PR profesionalac i internacionalno priznati stručnjak u strateškom
implementiranju online komunikacijskih trendova; Gordan Petrović iz BiH – Bloger, aktivni praktičar u bh. online medijima; doc. dr. Danijela Lalić iz Srbije sa istraživačkim iskustvom i znanjima iz područja društvenih mreža, online komuniciranja.

Sastavni dio Sarajevo PR Open-a će biti i panel diskusija o temi "Internet i građansko novinarstvo" u kojoj će učestvovati domaći i regionalni blogeri kao što su Krunoslav Vidić iz Hrvatske, stručnjak u oblasti medija i PR-a i Hana Kazazović iz BiH – blogerka (www.bosanka.net) i aktivna članica bh. internet zajednice; poznata pod nadimkomCyberbosanka.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na www.sarajevopropen.ba