Baza znanja Stručni skupovi

9. PRO.PR Kongres - Subotica, 11.-14. svibnja 2011.

28.01.2011. Boris Hajoš

Nakon Hrvatske i otoka Raba domaćin ovogodišnjeg, devetog po redu međunarodnog kongresa za odnose s javnošću, PRO PR kongresa bit će Palić pored Subotice u Srbiji. Kongres će se održavati od 11. do 14. svibnja, a tema Kongresa je krizno komuniciranje. Kongres okuplja oko 200 sudionika iz 8 država u regiji a draft programa pogledajte ovdje.

Na tu će se temu održati nekoliko predavanja, a od hrvatskih predavača sudionici će imati priliku čuti prof. dr. Stjepana Malovića i njegovo predavanje o krizi novinarstva i PR-a te Martinu Sokač Saraga koja će predstaviti PR u predsjedničkoj kampanji.
Svoja izlaganja potvrdili su i Richard Linning, predsjednik Svjetskog udruženja za odnose s javnošću (IPRA), Joan Solá, predsjednik Međunarodnog udruženja agencija za praćenje i analizu medijskih objava (FIBEP), a osvrt na krizu i naftne mrlje u Meksičkom zaljevu dat će prof. dr. Don W. Stacks sa Sveučilišta Miami.

Kongres se održava pod motom povezivanja u pokretu stoga organizator, agencija Apriori komunikacije, očekuje da će kao i prethodnih godina, i ovogodišnji Kongres pridonijeti razmjeni iskustva i znanja.

„PRO.PR kongres organizirali smo prije 7 godina u Srbiji i to je bio prvi događaj takve vrste u toj zemlji. Tada se s odnosima s javnošću bavilo svega dvjestotinjak osoba. Danas je to u Srbiji razvijena industrija koja se, kao svugdje u svijetu, suočava sa izazovima krize i koja zapošljava više od 2000 ljudi kroz državne institucije, vladine urede te privatni sektor. I u neformalnom druženju će biti zanimljivo čuti o realnost struke u regiji te u kakvoj se situaciji ona danas zaista nalazi.“, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić.

Očekuje se da će ovogodišnji kongres pratiti više od 200 sudionika iz 8 država u regiji.