Baza znanja Biblioteka HUOJ-a PRint - stručna biblioteka HUOJ-a

„Priručnik za odnose s javnošću“ Alison Theaker - RASPRODANO

07.09.2007.
Nova knjiga HUOJ-a „Priručnik za odnose s javnošću“ Alison Theaker predstavljena je  u petak, 7. rujna, u HND-u u Zagrebu, te u organizaciji riječke podružnice HUOJ-a u Rijeci, 8. rujna 2007.

Knjigu su predstavile Dubravka Jusić, predsjednica HUOJ-a i Maja Weber, članica Upravnog odbora HUOJ-a, a Alison Theaker, autorica i jedan od vodećih britanskih stručnjaka za odnose s javnošću tom je prigodom održala i izlaganje na temu „PR kao profesija“.
 
Ovo je četvrta knjiga stručne biblioteke HUOJ-a „PRint“, a njezino izdavanje omogućio je T-mobile. Knjiga ima 428 stranica, njezina cijena je 100 kn.

Priručnik za odnose s javnošću daje opsežan i detaljan uvod u teorije i praksu industrije odnosa s javnošću. Ispituje povijest i razvoj odnosa s javnošću, istražuje etička pitanja koja utječu na industriju, proučava vezu odnosa s javnošću i politike, lobiranjem i novinarstvom, procjenjuje njezin profesionalizam i propise te savjetuje o školovanju i ulasku u profesiju. Priručnik kombinira teorijske i organizacijske okvire za proučavanje odnosa s javnošću s primjerima kako industrija djeluje u praksi. Oslikava širok spektar strategija i kampanja iz poslovnog i javnog sektora te neprofitnih organizacija.

Priručnik uključuje: 

  • razgovore sa stručnjacima na području odnosa s javnošću i njihova radnog iskustva
  • brojne studije slučajeva iz prakse, primjere, objave za medije, ilustracije brojnih kampanja multinacionalnih tvrtki, lokalnih vlasti i dobrotvornih udruga
  • specijalizirana poglavlja o financijskim odnosima s javnošću, poslovnoj etici, odnosima s javnošću na internetu i radu s novim tehnologijama
  • više od dvadeset prikaza nedavnih kampanja odnosa s javnošću
  • poglavlje o utjecaju kulture na komunikaciju. 

Alison Theaker je viša predavačica na Marjon College, College of St Mark & St John, u Plymouthu, Velika Britanija, a prije toga bila je istraživačica na Fakultetu za marketing i komunikacije na Emerson Collegeu, u Bostonu, SAD. Bila je voditeljica obrazovanja na britanskom Institutu za odnose s javnošću kao i voditeljica katedre i glavni predavač kolegija za odnose s javnošću u Poslovnoj školi u Leedsu. Predavačica je na Institutu za odnose s javnošću i koautorica knjige „Učinkoviti odnosi s medijima“. 
  
O knjizi „Priručnik za odnose s javnošću“ Alison Theaker
Prvi dio prikazuje povijest i razvoj odnosa s javnošću te njihovu ulogu u poslovanju, odnos s menadžmentom i drugim funkcijama, razvoj standarda struke i etiku te odnos struke s politikom i medijima. Drugi dio posvećen je strateškim odnosima s javnostima, komuniciranju, imidžu i identitetu  organizacija. Obrađuje i poslove od javnog značaja kao i upravljanje spornim temama, te praksu korporativne društvene odgovornosti. Treći dio promatra odnose s interesno utjecajnim skupinama i pojedinim područjima prakse, daje uvid u odnose s financijskim javnostima, utjecaj informacijskih tehnologija i tehničkog napretka na struku. Govori i o odnosima s medijima, internoj komunikaciji, odnosima s potrošačkom javnosti, odnosima s javnošću u javnom sektoru i u poslovanju između poduzeća. Posljednje poglavlje usmjereno je ka budućnosti i proučava promjene u medijima i njihov utjecaj na praksu te upotrebu istraživanja i evaluacije u odnosima s javnošću.

SVE KOLIČINE OVE KNJIGE SU RASPRODANE.