Baza znanja Biblioteka HUOJ-a PRint - stručna biblioteka HUOJ-a

Predstavljena knjiga „Kreativnost u odnosima s javnošću“ i predavanje „Kreativno vodstvo“ Andya Greena - 3. srpnja, Zagreb i 4. srpnja, Rijeka - RASPRODANO

03.07.2007.

Hrvatska udruga za odnose s javnošću predstavila je novu knjigu svoje biblioteke stručne literature PRint „Kreativnost u odnosima s javnošću“ Andya Greena. Knjigu su predstavili Dubravka Jusić, predsjednica HUOJ-a i Andy Green, autor i jedan od vodećih britanskih stručnjaka za komunikacije i kreativnost koji je ovom prilikom održao i kraće predavanje na temu „Kreativno vodstvo“ (možete ga pogledati klikom na naslov) a u prilogu je i autorova prezentacija.

O knjizi: G. Green čitatelje želi uputiti kako razviti kreativne vještine korištenjem raznih metoda i savjeta, kako razumjeti kreativni proces i upravljati osobnom kreativnom dimenzijom. Proučava i kreativne organizacije te navodi načine na koje tvrtke i organizacije mogu poboljšati svoju cjelokupnu kreativnost i stvoriti kulturu kreativnosti. Kreativnost je jedna od ključnih vještina stručnjaka za odnose s javnošću, koja stvara dodanu vrijednost kampanjama za odnose s javnošću, a često je i presudan faktor njihove uspješnosti, te je knjiga korisna svima koji se bave odnosima s javnošću, neovisno o području u kojem rade.

Ovo je treća knjiga stručne biblioteke HUOJ-a „PRint“, a njezino izdavanje pomogli su: Siemens, Coca Cola Beverages Hrvatska i tiskara AKD. Posebno zahvaljujemo kolegicama Majdi Tafri Vlahović i Boški Trbojević iz Coca Cola Beverages Hrvatska, potom Marini Dijaković iz Siemensa, te Aniti Perković Škalic i kolegi Nikoli Gamilecu iz tiskare AKD.

Cijena knjige je 100 kn, a možete je naručiti ovdje.

Ovom prilikom g. Green održao je zanimljivo predavanje na temu „Kreativno vodstvo“ u kojem je ovaj najstariji britanski tinejdžer, kako sebe naziva, naglasio kako smo svi izuzetno kreativni strojevi, te kako kreativnost nije prirođeni talent već vještina koja se da naučiti i razvijati pomoću raznih metoda i savjeta koji su predmetom kreativnog liderstva i njegove knjige. Zadaća je kreativnog lidera iskoristiti sve prilike za razvoj kroz koje će izgrađivati svoj brend, stalno fleksibilno razmišljati i reći ne za NE te širiti okvire svoje spoznaje. Iako svijet možda i ne možemo sagledati izvan okvira iskustava, predrasuda i okolinom uvjetovanih stavova, možemo širiti okvire svoje spoznaje kako bi sagledavali širu sliku izvan naših tvrtki ili organizacija i nas samih. Optimistično je zaključio kako se čak i na negativnim situacijama može razvijati, navodeći vlastiti primjer kada je nakon jednog skupa ostao nakratko sam s tadašnjim britanskim premijerom Blairom, želeći se fotografirati s njim. Dok je u taj čas fotograf mijenjao film i podešavao kameru, ne snašavši se dok su ga čekali, samo mu je čestitao na odličnom govoru. Kasnije je s kolegom objavio uspješnu knjigu „Minuta s Tonyem Blairom“ u kojem su intervjuirali vodeće britanske uglednike, poslovne ljude i zvijezde što bi rekli nasamo premijeru Blairu i što bi ga pitali.

SVE KOLIČINE OVE KNJIGE SU RASPRODANE.