Baza znanja Biblioteka HUOJ-a PRint - stručna biblioteka HUOJ-a

„Komunikacijski plan - srž strateških komunikacija“ Lester R. Potter

12.12.2007.
HUOJ je 12. prosinca 2007. u Zagrebu predstavio novu knjigu „Komunikacijski plan - srž strateških komunikacija“ Lestera R. Pottera, petu knjigu svoje biblioteke stručne literature „PRint“. Knjigu su predstavile: Dubravka Jusić, predsjednica HUOJ-a, Alemka Lisinski, predstavnica sponzora T-HT i mr.sc. Božo Skoko, jedan od urednika knjige. Objavljivanje knjige omogućio je Hrvatski telekom T-HT.

Knjiga Lestera R. Pottera poučava o strateškom planiranju, zašto se i kako radi te zašto je važno za komunikacije bilo koje organizacije. Svrha komunikacija je pomoći ostvarenje poslovnih ciljeva svake tvrtke ili organizacije, a Potterov strateški komunikacijski plan povezuje i usklađuje komunikacije s poslovnim strategijama, kako bi se postigli mjerljivi rezultati. Knjiga sadrži jednostavne i praktične informacije i upute o strateškom planiranju u organizacijama i njihovoj vezi s komunikacijama, te tehnike i metode za vrednovanje i mjerenje komunikacijskih programa. 

Potterov proces planiranja komunikacija kao ključne elemente uključuje analizu stanja, potencijalnih tema, publika, poruka, kanala komunikacije i evaluaciju. Knjiga prikazuje brojne primjere iz prakse koji ocrtavaju ovaj proces te primjere strategija i komunikacijskih planova iz poslovnog, javnog i neprofitnog sektora. Vjerujemo da će knjiga biti korisna svim kolegama i stručnjacima iz profitnog, javnog i nevladinog sektora pri strateškom planiranju komunikacija.

Knjigu su uredili mr.sc. Boris Hajoš i mr.sc. Božo Skoko, ima 365 stranica, njezina cijena je 100 kn, a možete je naručiti ovdje.

Obzirom na prosinac predstavljanje knjige iskoristili smo i za naš božićni domjenak. Iako su nam kalendari svima vjerujem prepuni sličnih događaja, odziv je bio više no odličan jer nas se okupilo više od 130! Posebno su nas ugodno iznenadili kolege koji su stigli van Zagreba, sve od Rijeke pa do Bruxellesa! Svi skupa zabavili smo se i ugodno družili i strateški komunicirali, planirali, razgovarali i dogovarali uz muzičare grupe „No abla” koji ne znadu govoriti ali zato znaju dobro svirati i pjevati!

Kako je objavljivanje knjige u cijelosti omogućio Hrvatski telekom T-HT, gđi Alemki Lisinski i njezinim kolegicam iz T-HT-a još jednom i od srca zahvaljujemo na uistinu velikoj pomoći!