O Hrvatskoj udruzi za odnose s javnošću Sekcije Studentska sekcija

Predavači 2. Studentske konferencije HUOJ-a

09.12.2015. HUOJ
Još uvijek su otvorene prijave na 2. Studentsku konferenciju Hrvatske udruge za odnose a javnošću koja će se održati 15. i 16. prosinca u prostorijama HUO-a, Ilica 5, Zagreb. Prijave su otvorene do 14. prosinca, a više o prijavama i programu konferencije doznajte ovdje

U dva dana konferencije, kroz predavanja i radionice bavit ćemo se temama „Medijsko razumijevanje i medijska pismenosti“ i „Upravljanje događanjima u sportu“.

Predstavljamo predavače 2. Studentske konferencije:

Ružica Cigler

Nakon završenog Fakulteta političkih znanosti upisuje i Studij novinarstva koji također završava. Godine 1973. dolazi u Večernji list na praksu, a 1975. je stalno zaposlena kao novinarka. Nakon dvije godine postaje urednica regionalnog izdanja, a onda urednica Zagrebačke rubrike (od 1979. do 1982.). Godine 1982. postaje koordinator regionalnih izdanja, a 1984. godine  pomoćnik glavnog urednika. Pisanju se vraća 1990. godine, prati gospodarstvo, a 1993./94. šest mjeseci boravi u Frankfurtu ustanovljavajući satelitski prijenos Večernjeg lista iz Zagreba do tiskare u Frankfurtu. Zamjenicom glavnog urednika postaje 1994. godine. Nakon što je Styria postala vlasnikom Večernjeg lista, 2001. postaje glavnom urednicom Večernjeg lista i tu dužnost obavlja do svibnja 2005. godine kada postaje savjetnicom Uprave Večernjeg lista i članom Nadzornog odbora. U travnju 2006. inicira novu funkciju u hrvatskom novinarstvu - zastupnik čitatelja (public editor, readers editor).

 Dijana i Viktor Vetturelli

Dijana i Viktor Vetturelli proteklih su deset godina svoje karijere posvetili strateškim korporativnim sponzorstvima. Vlasnici i direktori tvrtke VETTURELLI kreirali su brojne sponzorske strategije koje su zamijećene i nagrađivane na međunarodnoj razini. Za sebe kažu da su “sponsorship architects” te da tajna uspješnih sponzorstava leži u integraciji u
cjelokupno poslovanje. Prije osnivanja tvrtke Dijana je iskustva stjecala u području marketinga, prodaje i razvoja strategija u Robert Bosch-u gdje je kao menadžerica radila u Njemačkoj, Austriji i Poljskoj. Po povratku u Hrvatsku, u sklopu koncerna bila je najmlađi i jedini ženski Country manager na svjetskoj razini u sektoru automobilske tehnologije odgovorna za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu.Viktor, rođeni Nijemac, kojeg je profesionalna sportska karijera krajem devedesetih dovela u Hrvatsku, u Zagrebu je diplomirao ekonomiju. Po završetku studija zapošljava se u tvrtci Lidl, gdje na menedžerskom položaju sakuplja međunarodno iskustvo. Nakon nekoliko godina provedenih u gospodarskom sektoru, spojio je stečena iskustva sa sportom te se specijalizirao na korporativna strateška sponzorstva.

 

Ozren Muller

Direktor je tvrtke PR-Event Sport d.o.o. Do prije osnivanja tvrtke skupio je bogato iskustvo radom u turizmu, kao PR / event manager i stručni team asistent Hrvatske skijaške reprezentacije, trener alpskog skijanja na ZOI Albertville (FRA) 1992., HOO press attaché, na ZOI Salt Lake City (USA) 2002. i ZOI Torino (ITA) 2006. Savjetnik u koordinaciji i organizaciji, marketingu i realizaciji mnogih velikih sportskih događanja.
Profesionalni ciljevi su mu obogatiti i nadograditi radno iskustvo u novim i atraktivnim poslovnim projektima, sportu, marketinškim događajima povezanim s brandom, tradicijom, originalnošću i kreativnošću.

 

Nensi Blažević

Novinarka, urednica i voditeljica informativnih emisija s petnaestogodišnjim iskustvom rada na HRT-u i TV 24sata. Najistaknutiji dio profesionalnoga rada na televiziji je uređivanje i vođenje središnje informativne emisije Dnevnik. U središtu današnjeg znanstvenog interesa kao doktorandice na Filozofskom fakultetu jest teorija medija. Predavačica je na veleučilištu Vern i Fakultetu političkih znanosti.

 

Ivana Dragičević

Novinarka, voditeljica i urednica na N1 televiziji. 1997. magistrirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a iskustvo je stjecala radeći kao novinarka, urednica i dopisnica na Hrvatskoj radioteleviziji, reporterka na TV Mreži te kao novinarka u nekoliko tiskanih medija. Autorica je nekolicine zapaženih dokumentarnih filmova te je u svojoj karijeri imala prilike intervjuirati istaknute svjetske političke ličnosti. Kontinuirano se educira što rezultira brojnim nagradama i priznanjima u struci. 2014. osvojila je nagradu Hrvatskog novinarskog društva „Marija Jurić Zagorka“ za najbolji emisiju ''Horizonti'', a 2012. godine nagradu HRT-a ''Joško Martinović'' za najbolju televizijsku reporterku. 1999. osvojila je nagradu Hrvatskog novinarskog društva „Marija Jurić Zagorka“ za najbolju tv reportažu , a 2001. za najbolju tv emisiju. 

 

Događaj se održava pod pokroviteljstvom Gradske Skupštine Grada Zagreba.