Baza znanja Stručni skupovi

4. međunarodni simpozij o lobiranju

14.04.2011.

2. i 3. svibnja 2011. u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1. održava se 4. međunarodni simpozij o lobiranju u organizaciji Europskog pokreta Hrvatska.   Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj omogućilo je dolazak prof. dr. James Turbera, uglednog profesora i stručnjaka za problematiku regulacije lobiranja.

Profesor Turber sudjelovao je u reformi lobističkog zakonodavstva u SAD-u i jedan je od vodećih predavača u području lobiranja, javnog zagovaranja i upravljanja političkim kampanjama. Autor je 10 knjiga i više od 80 članaka o lobiranju, a od 1976. do danas radio je kao savjetnik 6 američkih senatora uključujući i Baracka Obamu.

Za prvi dan, ponedjeljak, 2. svibnja od 9.30 do 14 sati predviđeno je predavanje profesora Turbera kao i dvije panel rasprave na kojima će sudjelovati vodeći lobisti iz Hrvatske i regije, političari, gospodarstvenici, novinari i predstavnici nevladinih organizacija. Za sudionike je osiguran simultani prijevod.

Drugi dan, utorak, 3. svibnja od 9 do 16 sati prof. dr. James Turber održat će jednodnevni seminar o metodama i tehnikama lobiranja, implementaciji lobističkih kampanja, mogućnostima utjecanja na regulatorne procese, prikupljanju sredstava (fundraising), izbornim kampanjama te razlikama između američkog i europskog načina lobiranja. Predavanje će se održati na engleskom jeziku.

Cijena kotizacije za prvi i drugi dan ukupno iznosi 450 kuna za članove HDL-a, a 950 kuna za ostale (PDV uračunat u cijenu). Članovima HUOJ-a odobrava se 10 posto popusta, a za dolazak više od tri sudionika iz iste institucije ostvaruje se 15 % popusta.

Za više informacija pogledajte web stranicu HDL-a www.hdl.com.hr ili kontaktirajte Tajništvo HDL-a na telefon 01 4826 106 ili putem e-maila tajnistvo@hdl.com.hr .