Vijesti

Četvrta FOCUS konferencija - 13. i 14. rujna u Termama Tuhelj

19.06.2018.

Pod pokroviteljstvom Hrvatske udruge za odnose s javnošću, u Termama Tuhelj će se 13. i 14. rujna 2018. održati četvrto izdanje međunarodne konferencije o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim tvrtkama FOCUS.

Konferencija je prvi put održana u prosincu 2017. u Termama Tuhelj, a zbog velikog interesa, organizator konferencije, agencija za komunikacijski menadžment Apriori World odlučila je organizirati istoimenu konferenciju i u zemljama u regiji. Tako je u ožujku održana konferencija u Sarajevu, a potom i u lipnju u Beogradu.

Na tragu uspjeha prve tri konferencije, sljedeća konferencija trajat će dva dana.
Četvrta FOCUS konferencija će tako tijekom prvog dana omogućiti sudionicima predavanja uglednog britanskog stručnjaka za javnu upravu i vlasnika konzultantske agencije, Charlesa Skinnera te posebnog savjetnika predsjednika Vlade Republike Hrvatske za strateško komuniciranje, Krešimira Macana, ali i aktivno sudjelovanje u debatnim klubovima po izboru.

Naime, jedan od ciljeva ovogodišnje konferencije ostvarivanje je dvosmjerne komunikacije između sudionika pa će debate obuhvaćati aktivnu raspravu i analizu postojećeg stanja, predlaganje i donošenje zaključaka koji će poslužiti kao smjernice za izradu komunikacijske strategije i pripadajućeg troškovnika za svaku od šest tema.
Teme debatnih klubova su: odnosi s medijima, transparentnost i financije, digitalne komunikacije, interna komunikacija, međunarodni odnosi te edukacija, a vodit će ih ugledni komunikacijski stručnjaci: Ermina Duraj, voditeljica Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije, Melita Pavlek, glavna tajnica Hrvatske zajednice županija, Iva Saraga, voditeljica korporativnih komunikacija i marketinga Ureda Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Vlatka Šelimber, savjetnica u Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Jo Kempen, izvršna direktorica korporativnih komunikacija Hrvatske pošte, Ivana Đurić, načelnica Odjeljenja za komunikacije u Ministarstvu za europske integracije Republike Srbije te dr. sc. Mirela Holy, voditeljica specijalističkog studija Upravljanja poslovnim komunikacijama na Veleučilištu VERN'.

Drugoga dana konferencije na rasporedu su predavanja o praktičnim primjerima uspješnog komuniciranja pa će svoja iskustva sa sudionicima podijeliti: Urban Kramar, viši savjetnik za odnose s javnošću Občine Novo Mesto, Amela Odobašić, rukovoditeljica Sektora za odnose s javnošću Regulatorne agencije za komunikacije BiH te prof. dr. sc. Nataša Krstić iz Nacionalne akademije za javnu upravu Republike Srbije.

U sklopu digitalnog sata, stručnjaci za komunikaciju na digitalnim platformama predstavit će inovativne projekte namijenjene javnom sektoru, a bit će govora i o Europskoj direktivi o digitalnoj pristupačnosti. Novitete u mjerenju učinkovitosti rada komunikacijskih stručnjaka kroz analize medija predstavit će Tihana Ela Kružić iz Press clippinga, dok će europske primjere uspješnog komuniciranja predstaviti Ian Farrow i Christos Pishias, direktori agencije Westco iz Londona te Danilo Moriero, predsjednik Udruženja gradova Italije.

Sudionici će moći aktivno sudjelovati i u panel diskusiji na temu Brendiranja destinacija, koju će moderirati dr. sc. Katarina Miličević, znanstvenica iz Instituta za turizam te profesorica na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, a kojoj će se u diskusiji pridružiti rukovodeći dužnosnici hrvatskih gradova i općina.

Cijena sudjelovanja na dvodnevnoj konferenciji iznosi 1584,00 kn + PDV, odnosno 792,00 kn + PDV za jedan dan. U cijenu kotizacije uključen je i ručak te pauza za kavu. Svi sudionici FOCUS-a imaju popust na cijenu smještaja u hotelu Well (4*) u Termama Tuhelj pa se cijena smještaja na bazi polupansiona kreće već od 392,00 kn + PDV.
 
Prijave za sudjelovanje su otvorene te je više detalja moguće pronaći na službenim internetskim stranicama konferencije FOCUS, www.focus-conference.eu te na službenim društvenim mrežama.