Vijesti

Dodijeljene nagrada u sklopu Javnog poziva „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“

25.05.2018.

Dvjema udrugama po 30.000 kuna i besplatna potpora

U petak, 25. svibnja u prostoru Hrvatske udruge za odnose s javnošću održana je dodjela nagrada u sklopu Javnog poziva „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“. Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću već treću godinu provodi ovaj Javni poziv kako bi udruge uz financijsku potporu te pro bono podršku agencija za odnose s javnošću uspješno promovirale društveno korisne projekte i pozitivan doprinos civilnoga društva u razvoju kulture solidarnosti.

Ove godine u suradnji s  s agencijama za odnose s javnošću Abeceda komunikacije i Mediahint dvije udruge dobit će stručnu komunikacijsku podršku te financijsku potporu u iznosu od 30.000 kuna, a u provedbi projekata sudjelovat će i studenti odnosa s javnošću.

Nagrade su dodijeljene projektima koji su u sklopu Javnog poziva izabrani kao najbolji i to:

  1. Centru za nestalu i zlostavljanu djecu (Osijek), projekt: Klik vrijedan sigurnosti
  2. Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka „Sve za nju“ (Zagreb), projekt: Ružičasti listopad

Na dodjeli nagrada, Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnateljice Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske naglasila je da udruge u svojim lokalnim sredinama provode brojne korisne projekte i programe koji nažalost zbog manjka kapaciteta i znanja za promociju odnosno komuniciranje s javnošću ostaju skriveni od očiju javnosti, dok je Dijana Vetturelli, članica Upravnog odbora Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) naglasila da su ovakvi društveno korisni projektni izuzetno bitni i da HUOJ nastavlja provoditi ovaj Javni poziv te da je zainteresiran i za njegovo širenje.
Marina Bolanča iz Abeceda komunikacija i Blanka Tomašić iz Mediahinta, agencija koje će zajedno s udrugama provoditi projekte istaknule su važnost sinergije civilnog i privatnog sektora u promociji društveno korisnih programa te promociji društveno odgovornog poslovanja.

Predstavljeni su i dobitni projekti: Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Sve za nju“ će u sklopu projekta Ružičasti listopad u 20 manjih mjesta diljem Hrvatske, u suradnji sa srednjim školama, podizati svijest o važnosti redovitih pregleda žena i ranog otkrivanja raka dojke i raka vrata maternice.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu će projektom Klik vrijedan sigurnosti povećati razinu svijesti djece i odraslih o važnosti sigurnog korištenja interneta i važnosti sigurnog korištenja interneta i utjecaju digitalnih tehnologija na razvoj djece i mladih.