Vijesti

Počeli Dani komunikacija: 16 vodećih svjetskih komunikacijskih stručnjaka u Rovinju 

12.04.2018.

Šesto izdanje festivala ponovno ruši rekorde sudeći prema broju sudionika koji u Rovinju nestrpljivo iščekuju najavljena predavanja Brada Parscalea, Jayante Jenkinsa i iPhonove Siri.

Rovinj, 12. travnja 2018. - U organizaciji  HURA-e i IAB Hrvatska, počeo je iščekivani i već mjesecima najavljivani festival Dani komunikacija, središnje događanje industrije tržišnog komuniciranja. Ovih dana u Rovinju će boraviti i govoriti vodeći svjetski stručnjaci komunikacijske industrije, predavači čije funkcije govore dovoljno o kvaliteti sadržaja i snazi festivala, a posebno su se istaknuli glavni kreativni direktor Twittera, voditelj kampanje američkog predsjednika Donalda J. Trumpa i glas iPhonove aplikacije koja funkcionira na principu umjetne inteligencije – Siri.

„Ove godine na Dane komunikacija dolazi nam rekordnih 3 000 sudionika, gotovo 600 više nego prošle godine. Podigli smo vlastite standarde, a sada trebamo preći očekivanja sudionika. Želimo ponuditi jedinstveni sadržaj i na hrvatskom tržištu kolegama omogućiti ne samo da slušaju nego i diskutiraju s globalnim liderima u komunikacijskoj industriji.“, istaknula je direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon, te dodala: „Želimo propitkivati globalne prakse koje utječu na smjer razvoja industrije. Sudionicima festival nismo olakšali; tjeramo ih da kritički promišljaju i sami donesu odluku jesu li određene prakse ispravne ili nisu. Za razvoj kvalitetnih stručnjaka važno je čuti različita mišljenja, a potom otvoreno diskutirati o njima.”

Festival će trajati tri dana, a paralelno će se održavati u tri dvorane. Dok će u glavnoj dvorani govoriti 16 globalno poznatih imena, u druge dvije dvorane organizatori su ponudili bogat sadržaj, od radionica namijenjenih studentima kojima HURA omogućuje besplatne kotizacije, do foruma za razmjenu mišljenja - debata i PPP-a (Piva poslije programa) na kojima će govoriti vodeći domaći stručnjaci industrije.

„Uz vrhunska predavanja, festival je poznat i po uvaženim strukovnim nagradama koje agencije i oglašivači cijelu godinu čekaju i priželjkuju.“, naglasio je Damir Ciglar, član organizacijskog odbora festivala. „Sve četiri nagrade, Effie, IdejaX, MIXX i Young Lions, bilježe porast,  bilo da je riječ o broju projekata ili prijavitelja. Sveukupno je pristiglo 215 prijava na Effie, IdejuX i MIXX uz 30 prijavljenih timova na Young Lions natjecanje, a najistaknutijim bit će dodijeljena priznanja.“, Istaknuo je Ciglar.

Ovih dana u Rovinju će biti objavljena imena najuspješniji oglašivača i agencija u protekloj godini u sklopu nacionalnih strukovnih natjecanja - Effie za učinkovitost, IdejaX za kreativnost, Mixx za digital i Young Lions Croatia za mlade talente u industriji.

Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com

***

HURA:
Hrvatsko udruženje društava za tržišno komuniciranje je vodeće strukovno udruženje u sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članovi HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih domaćih agencija. HURA organizira nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim natjecanjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uvjeta i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savjetovanje i drugo. Izvan granica djeluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik Cannes Lions i Effie Worldwide organizacija za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.

IAB Hrvatska:
IAB Hrvatska je neprofitna udruga posvećena interaktivnom marketingu, osnovana s ciljem da stimuliranjem i usmjeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promovira ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savjetovanjem i edukacijom, kako industrije u cijelosti, tako i njezinih članova. IAB Hrvatska je osnivač Europske udruge IAB Europe i dio globalne mreže IAB udruga.