Vijesti

Prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič gošća predavačica na Bernays Masterclassu

07.04.2018.

Predsjednica HUOJ-a govorit će o temi „Hrvatska udruga za odnose s javnošću – podižemo letvicu“. Predavanje prof. dr. sc. Ane Tkalac Verčič održat će se 10. travnja 2018., u Kaptol Boutique Cinema, s početkom u 16 sati.

Prilikom najave Bernays Masterclass predavanja prof. dr. sc. Tkalac Verčič rekla je kako se komunikacijski stručnjaci trebaju ponašati u skladu s određenim standardima ponašanja upravo zbog svog utjecaja koji imaju u odnosu organizacija - javnosti. „Odnosi s javnošću uspostavljaju i održavaju veze između organizacija i njihovih javnosti. U većoj mjeri nego druga zanimanja, svoju socijalnu korisnost definiraju putem djelovanja na društvo. Upravo zbog takvog, širokog raspona utjecaja, komunikatori moraju uzeti u obzir i ciljane i slučajne posljedice posla kojeg obavljaju. Kolektivno, putem profesionalnih udruženja moraju preuzeti odgovornost za propisivanje određenih standarda ponašanja, definirajući obrazovne i profesionalne zahtjeve. Uloga Hrvatske udruge za odnose s javnošću u ovom je procesu ključna. Udruga koja objedinjava profesionalne komunikatore mora povezivati i razvijati. Stoga svi koji sudjeluju u radu udruge stalno podižu letvicu i time doprinose kvaliteti profesije odnosa s javnošću.“, rekla je prof. dr. sc. Tkalac Verčič.

Bernays Masterclass projekt je Edward Bernays Visoke škole, zamišljen kao niz predavanja na kojima gostuju eminentni domaći i strani stručnjaci te znanstvenici s područja komunikacijskog menadžmenta, odnosa s javnošću, turizma i ostalih srodnih disciplina, ali i političari, gospodarstvenici te različiti uglednici iz javnog života. Ovakva vrsta akademske suradnje omogućuje praćenje važnih društvenih problema, procesa, aktera i trendova, a za čije su razumijevanje nužni različiti znanstveni i stručni pristupi. Predavanja su namijenjena široj publici kako bi ova vrijedna iskustva i rezultati istraživanja znanstvenika i stručnjaka unaprijedili kvalitetu studija i struke.