Vijesti DJECA POSTAJU SVE VAŽNIJI DIO DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANJA U HRVATSKOJ

Završena prva nacionalna edukacija za tvrtke o dječjim pravima i poslovanju 

17.11.2017.

Zagreb, 10. studenog, 2017. - Uručivanjem potvrda o završenoj edukaciji CSR Akademije UNICEF i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) zaključili su prvu nacionalnu edukaciju za tvrtke o dječjim pravima i poslovanju u Hrvatskoj. U edukaciji su sudjelovala 23 polaznika. Jedinstveni edukativni program „Djeca su naš najvažniji posao” podržava tvrtke u brizi za djecu i njihova prava kroz usvajanje suvremenih načela poslovanja, poslovne prakse i organizacijske kulture koja poštuje prava djece.

Na edukaciji su sudjelovali predstavnici vodećih hrvatskih kompanija koji su usvojili stručna znanja i praktične alate koji će im pomoći da bolje razumiju dječja prava i potrebe te da ih uključe u svakodnevno poslovanje i upravljanje.

„Zahvaljujemo tvrtkama koje su prepoznale da je ono što je dobro za djecu dobro i za posao. Kroz ovaj edukacijski program željeli smo osvijestiti tvrtke da, poštujući dječja prava i ulažući u najranjivije skupine djece, mogu doprinijeti razbijanju kruga siromaštva i nejednakosti djece, a ujedno ojačati svoju društvenu odgovornost i konkurentnost na tržištu. Čestitamo svim polaznicima i pozivamo sve zainteresirane tvrtke da nam se pridruže u novom ciklusu edukacije u 2018. godini”, izjavila je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

„Ponosni smo što smo u suradnji s UNICEF-om organizirali edukacijske programe usmjerene na temu dječjih prava jer je društveno odgovorno poslovanje temelj uspješnosti svake moderne kompanije, zbog čega i u HUP-u tradicionalno dodjeljujemo nagrade za dobre prakse DOP-a. Ulaganje u našu djecu je izravno ulaganje u budućnost i važno nam je da to prepoznaju svi poslodavci u Hrvatskoj. Zasigurno ćemo kroz ove pozitivne inicijative doprinijeti stvaranju kvalitetnije poslovne klime i povećati konkurentnost naših tvrtki na domaćem, ali i stranim tržištima, što će izravno utjecati na njihov daljnji razvoj i poslovni uspjeh.”, rekao je Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca

CSR Akademija „Djeca su naš najvažniji posao” uključivala je pet radionica na teme: što su dječja prava i zašto su važna za poslovanje; međunarodni okviri i standardi koji se odnose na prava djece; uključivanje dječjih prava u poslovne procese i upravljanje; djeca kao važni dionici poslovnog sektora; kojim postupcima izbjeći, umanjiti i otkloniti štetni utjecaj na djecu te zašto je potrebno imati politiku o pravima djece.

Program edukacije „Djeca su naš najvažniji posao” u organizaciji UNICEF-a i HUP-a nastavlja se novim ciklusom radionica u 2018. godini. Više informacija o edukaciji i prijavama možete pronaći na http://www.unicef.hr/donacija_i_partnerstvo/djeca-su-nas-najvazniji-posao/

Za dodatne informacije obratite se:
Ani Tkalec Barić, Ured UNICEF-a za Hrvatsku, Tel: 091 2257 053, atbaric@unicef.org