Vijesti

Jesenski rokovi za postupak certifikacije stručnjaka za odnose s javnošću HUOJ-a

11.07.2017.

Obavještavamo vas da su utvrđeni jesenski rokovi za stjecanje certifikata stručnjaka za odnose s javnošću HUOJ-a.

Certificiranju mogu pristupiti svi zainteresirani stručnjaci odnosa s javnošću koji ispunjavaju uvjete, neovisno o članstvu u HUOJ-u. Postupak provjere znanja provodit će ispitna komisija od dva člana, certificirana stručnjaka HUOJ-a. Uvjeti i postupak certificiranja utvrđeni su Pravilnikom o certifikaciji stručnjaka za odnose s javnošću.

Prvi korak: prijava

Prijavite se za certificiranje slanjem e-poruke Glavnoj tajnici HUOJ-a na maja.vela@huoj.hr i pošaljite potrebnu dokumentaciju (potpisana Izjava o prihvaćanju Etičkog kodeksa HUOJ-a, dokaz o uplati, dokaz o završenom visokoškolskom obrazovanju  i za CSOJ 5 godina radnog iskustva u poslovima odnosa s javnošću što se dokazuje životopisom). Ako ispunjavate uvjete, dobit ćete potvrdu od Glavne tajnice HUOJ-a da možete pristupiti certificiranju.

Drugi korak: priprema za provjeru znanja

Osnovni certifikat

Primjenjuje se samo pisana provjera znanja. Literatura je udžbenik prof. dr. sc. Ane Tkalac Verčič Odnosi s javnošću, i to poglavlja 1, 6, 7, 8, 9 i 13. Ispit će se sastojati od pitanja koja se nalaze na kraju ovih poglavlja.

Certificirani stručnjak za odnose s javnošću (CSOJ)

Primjenjuje se pisana i usmena provjera znanja. Pisana provjera znanja, koja se odvija u prostorijama HUOJ-a, sastoji se od eseja na zadanu temu (do 3 kartice teksta) i komunikacijskog strateškog plana za zadanu organizaciju i situaciju (do 3 kartice teksta). Literatura je prof. dr. sc. Ane Tkalac Verčič Odnosi s javnošću (cijela knjiga).
 
Na usmenom ispitu kandidat će biti upoznat s ocjenom svojeg pismenog ispita te će pred ispitnom komisijom ukratko prezentirati i obrazložiti oba pisana dokumenta.

Treći korak: provjera znanja

Rujan
Pismeni dio: ponedjeljak, 4.9. u 17 sati
Usmeni dio: ponedjeljak, 11.9. u 17 sati
Prijave su otvorene do petka, 25. kolovoza 2017.
 
Listopad
Pismeni dio: ponedjeljak, 2.10.
Usmeni dio: ponedjeljak, 9.10.
Prijave su otvorene do petka, 29. rujna 2017.
 
Studeni
Pismeni dio:  ponedjeljak, 6.11.
Usmeni dio: ponedjeljak, 13.11.
Prijave su otvorene do utorka, 31. listopada 2017.
 
Stručnjaci za odnose s javnošću koji imaju status certificiranih stručnjaka predstavljaju vrhunske profesionalce u svojem području. Certifikat kojeg dodjeljuje HUOJ koristit će profesionalcima koji ga posjeduju, ali i poslodavcima koji kroz sustav certifikacije lakše i pouzdanije imaju mogućnost angažirati vrhunske profesionalce..

Cijene certificiranja

Status kandidata za certificiranje Osnovni certifikat u odnosima s javnošću Certificirani stručnjak za odnose s javnošću (CSOJ)
član HUOJ-a, plaća fizička osoba 1500,00 kn + PDV 3.500,00 kn + PDV
član HUOJ-a, plaća pravna osoba 2.000,00 kn + PDV 4.000,00 kn + PDV
nije član HUOJ-a, plaća fizička osoba  2.500,00 kn + PDV 4.000,00 kn + PDV
nije član HUOJ-a, plaća pravna osoba  3.000,00 kn + PDV 4.500,00 kn + PDV

Očekujemo vaše prijave!