Vijesti

Projekt PRilika - Tržište studentima, studenti tržištu

04.07.2017.

Novi voditelj Studentske sekcije HUOJ-a okupio je zainteresirane članove studente na sastanku 22. lipnja te im predstavio projekt „PRilika“ i pozvao na aktivno sudjelovanje u radu na projektu, ali i Sekciji.
 
Slogan projekta je „Tržište studentima, studenti tržištu“, a upućuje na nadopunu trenutnih nedostataka u visokom obrazovanju – praktične primjene znanja i vještina te suradnju s tržištem.

Ivan Biošić utvrdio je da se studenti često žale na teoretsko znanje i manjak praktične primjene istog. Stoga, uočenom problemu pokušat će se suprotstaviti Studentska sekcija HUOJ-a s provedbom projekta “Prilika“.

“Tržište rada Republike Hrvatske traži radnike mlađe dobi, ali u većinu slučajeva s bogatim iskustvom što je rijetkost, ali sukladno trenutnom visokoobrazovnom sustavu. Razmišljao sam o navedenoj temi te došao do sljedeće ideje, nadam se kako će tržište prepoznati naš projekt i pružiti mladima priliku- studentima sa željom i žarom za iskustvom punima kreativnih i intelektualnih ideja. Uskoro ćemo početi s raspisivanjem natječaja za suradnju s korporacijama, poduzećima i projektima koji imaju potrebu za odnosima s javnošću, a žele pružiti priliku studentima. Hrvatskoj je potrebna solidarnost u zajednici, a pogotovo po ovom pitanju - znanja i prakse.” zaključio je s najavom projekta Ivan Biošić, voditelj Studentske sekcije.

Studenti, članovi Sekcije dijele mišljenje s Voditeljem: “Projekt “PRilika” upotpunjuje prazninu visokoobrazovnog ciklusa, ovaj projekt je ono što je potrebno hrvatskom obrazovanju i smatram kako će uvelike pripomoći, nama, studentima, ali i pridonijeti odgovornom poslovanju.” zaključila je studentica i članica Studentske sekcije.

Projekt “PRilika” funkcionirao bi na način neprofitne razmjene usluga - studentima znanje i neizmjerno potrebno iskustvo, a tržištu kvalitetan produkt i odrađen posao/projekt. Podsjećamo kako je Studentska sekcija do sad provodila razne edukacije, radionice i seminare, ali ovime prelazi na jednu višu razinu, potrebniju hrvatskom obrazovnom sustavu i zajednici.