Vijesti

Communication Management Forum 2017 okupio 200 sudionika i 90 izlagača 

14.05.2017.

Zagreb, 14. svibnja 2017. - Međunarodnu znanstvenu konferenciju Communication Management Forum 2017 svojim su izlaganjima otvorili ključni govornici te priznati znanstvenici i stručnjaci iz odnosa s javnošću i krizne komunikacije izv. prof. dr. sc. Piet Verhoeven i prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič. Središnji događaj Foruma bio je okrugli stol na temu „Reflection of a Crisis Situation on the Image of a Touristic Destination“ na kojem se raspravljalo o utjecaju kriznih situacija na jednu od najvažnijih gospodarskih grana, a tijekom dvodnevne konferencije znanstvene radove iz odnosa s javnošću, medija, marketinga, politologije i srodnih znanstvenih disciplina predstavilo je 90 izlagača.

Znanstveni skup koji je okupio 200 sudionika otvorio je izv. prof. dr. sc. Piet Verhoeven, sveučilišni profesor iz Amsterdama, a koji je u svom izlaganju o temi „Crisis? What crisis? Reflections on the definition, meaning and practice of crisis communication“ naglasio kako niti jedna organizacija nije imuna na krizu te kako svaku krizu treba ujedno promatrati i kao priliku. Prof. dr. sc. Ana Tkalac Verčič sa Sveučilišta u Zagrebu održala je izlaganje o temi „Crisis responsibility and corporate reputation – moving ahead in difficult times“ u okviru koje se, istaknuvši kako je kriza danas uobičajena pojava, osvrnula na nedavne primjere krizne komunikacije u Hrvatskoj.

Prvoga dana Foruma održan je i okrugli stol pod nazivom „Reflection of a Crisis Situation on the Image of a Tourist Destination“, a na kojem su, uz izv. prof. dr. sc. Pieta Verhoevena i  prof. dr. sc. Anu Tkalac Verčič, sudjelovali dr. sc. Katarina Miličević s Instituta za turizam te dr. sc. G. L. A. van der Meer s amsterdamskog sveučilišta. Sudionici okruglog stola raspravljali su o najpoznatijim kriznim situacijama koje su pogodile pojedine zemlje te o njihovom utjecaju na imidž pojedinih turističkih destinacija. Zaključili su kako je važno imati strateški pristup komunikaciji te provoditi marketinške aktivnosti koje pomažu kreirati jak i prepoznatljiv imidž zemlje.

Tijekom dvodnevne međunarodne konferencije Communication Management Forum 2017 održane pod nazivom „Living in crisis mode: Time to reconsider definition, meaning and practice?“ rezultate svojih znanstvenih istraživanja predstavilo je čak 90 znanstvenika i komunikacijskih stručnjaka. Cilj ove međunarodne znanstvene konferencije bio je produbiti razumijevanje definicije i značenje krize kao okvira za razumijevanje kriznih događaja u praksi, a kao jedino visoko učilište u Hrvatskoj koje pruža cjelovito obrazovanje iz odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta, organizacijom sad već tradicionalnog znanstvenog skupa, Bernays nastoji doprinijeti daljnjem razvoju informacijsko-komunikacijskih znanosti u Hrvatskoj, ali i šire. Uz najnovija istraživanja iz odnosa s javnošću i komunikacijskog menadžmenta, Communication Management Forum 2017 donosi i rezultate zanimljivih istraživanja provedenih u područjima odnosa s javnošću, medija, marketinga, politologije i srodnih znanstvenih disciplina, a vrijednost projekta prepoznali su Atlantic Grupa, Lider, Turistička zajednica Zagrebačke županije, Blitz-CineStar, Hrvatska turistička zajednica, Millenium promocija (MPR+), Magis tim te Catering Kvatrić koji pružili podršku ovogodišnjem izdanju.