Vijesti Projekte koji promiču kulturu solidarnosti, udruge trebaju prijaviti do ponedjeljka, 15. svibnja 2017.

Dvjema udrugama po 25.000 kuna i besplatna potpora stručnjaka za odnose s javnošću

Zagreb, 20. travnja 2017. – Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga – naziv je javnog poziva koji je udrugama uputio Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću. Njime se poziva udruge da osmisle, provedu i na odgovarajući način promoviraju aktivnosti kojima se gradi kultura solidarnosti kroz društveno korisne aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Dvije udruge s najkvalitetnijim prijavama osvojit će po dvadeset i pet tisuća kuna za jačanje vlastitih komunikacijskih kapaciteta te promociju društveno korisnih aktivnosti te besplatnu potporu komunikacijskih stručnjaka. U osmišljavanju komunikacijskih strategija udrugama će mentorstvom pomoći Fakultet političkih znanosti u Zagrebu te agencije za odnose s javnošću Dialog komunikacije i Prorsus komunikacije, a na provedbi komunikacijskih aktivnosti radit će studenti odnosa s javnošću i srodnih studija.

Kriteriji za dodjelu nagrada su doprinos aktivnosti općem dobru, promicanje kulture solidarnosti, inovativnost planiranih aktivnosti te izvedivost, zaokruženost i održivost predloženog projekta.
Udruge projekte trebaju prijaviti do ponedjeljka, 15. svibnja, a komunikacijska će im podrška biti pružena između 1. rujna i 30. studenog 2017. godine.

Obrazac za prijavu projekta i prateća dokumentacija nalazi se na internetskoj stranici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.