Vijesti Veliki interes vodećih hrvatskih tvrtki za temu uključivanja prava djece u poslovne politike i prakse

Započela UNICEF-ova CSR Akademija “Djeca su naš najvažniji posao” 

10.04.2017.

Kako tvrtke utječu na živote djece i koje korake mogu poduzeti kako bi uključile dječja prava u svoja poslovna načela, prakse i organizacijsku kulturu samo su neke od tema o kojima je bilo riječi na prvoj nacionalnoj edukaciji za tvrtke o dječjim pravima i poslovanju  pod nazivom “Djeca su naš najvažniji posao” u organizaciji UNICEF-a i Hrvatske udruge poslodavaca.

UNICEF-ov program edukacije poslovnog sektora o uključivanju dječjih prava u svakodnevno poslovanje i upravljanje tvrtkama prvi je takav program u Hrvatskoj. Inovativan pristup i zanimljiva tema naišla je na velik interes vodećih hrvatskih tvrtki. “Sve što sam doznala na ovoj radionici za mene je bilo izuzetno korisno, ali ujedno i izazovno. Metoda rada mi se jako sviđa i dobila sam vrlo dobar koncept i okvir za ono što je moguće napraviti po pitanju uključivanja dječjih prava u naše poslovne politike i procese”, rekla je Nikolina Bogati, direktorica marketinga i odnosa s javnošću Raiffeisen banke.

Cilj radionica je pružiti sudionicima stručna znanja o utjecaju poslovanja na djecu, ali i praktične alate i smjernice koji će pomoći tvrtkama da uključe dječja prava u svoja poslovna načela, poslovne prakse i organizacijsku kulturu. Kroz promoviranje društveno odgovornog poslovanja koje poštuje i podržava prava djece na radnom mjestu, tržištu i zajednici želimo podići svijest korporativnog sektora o tome kako njihove poslovanje i odluke mogu utjecati na djecu i njihova prava.

Program edukacije „Djeca su naš najvažniji posao“ nastavlja se novim radionicama svibnju, lipnju, listopadu i studenom 2017. godine u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/I.