Vijesti

U Splitu predstavljena knjiga “Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“

27.11.2018.

U hotelu Cornaro u Splitu 23. studenoga predstavljen je priručnik autorice Ermine Duraj “Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“.

To je prvi priručnik na temu odnosa s javnošću u gradovima, općinama i županijama u Hrvatskoj. Njegovo predstavljanje moderirala je Vlatka Vučić Marasović, a o važnosti ovog priručnika, kao i odnosa s javnošću u lokalnoj i regionalnoj samoupravi, govorile su sama autorica i Senka Bilač.

 „Knjiga je bitna zbog ljudi, mojih kolega, koji svoj posao rade odgovorno, vrijedno i vrlo znalački. Cilj je izvući ih iz sjene i dodatno osvijestiti njihove šefove koliko su oni važni za komuniciranje svega onoga što se radi“, rekla je Ermina Duraj, dodajući kako ju je za izdavanje ovog priručnika potaknulo puno toga: „Imam osjećaj da je rejting PR-ovaca u nekim momentima bio prilično u sjeni svih drugih PR-ovaca. Uglavnom su to agencijski PR-ovi koji su uvijek u prvom planu i to su kolege koje imaju priliku i prostora za samo brendiranje, a mi koji radimo u lokalnoj i regionalnoj samoupravi moramo po prirodi svog posla biti u sjeni svojih šefova i institucija. To je razlog zašto sam htjela opisati što sve radimo kako bih medijima i dužnosnicima prenijela poruku kako taj posao zapravo izgleda“.

Tijekom predstavljanja knjige autorica je spomenula i  dva sveučilišna udžbenika koja se bave odnosima s javnošću - knjige prof. Zorana Tomića i prof. Ane Tkalac Verčič i navela da se nada da će i njena knjiga biti doprinos i prilog u učenju mladim ljudima koji se žele baviti odnosima s javnošću u javnom sektoru.