Vijesti

Natječaj za dodjelu Nagrade SJAJ 2018. - za digitalnu vidljivost i komuniciranje DOP-a i održivosti

21.07.2018.

Poslovna inicijativa Dobra Hrvatska pri M.E.P. d.o.o. u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) i Global Compact mrežom Hrvatska raspisuje natječaj za II. dodjelu godišnje nagrade SJAJ – godina 2018.

Nagrada se dodjeljuje organizacijama za digitalnu vidljivost, komuniciranje i afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja. Ciljevi nagrade su istaknuti dobru praksu digitalne vidljivosti DOP-a, potaknuti sve u Hrvatskoj na unapređenje odgovornog poslovanja prema održivosti i na važno javno komuniciranje aktivnosti u tom području. Prema istraživanju Poslovne inicijative iz 2017. godine, na uzorku od 203 organizacije, njih 20% ne komunicira aktivnosti u području održivosti digitalnim putem, odnosno putem vlastitih internetskih stranica. Stoga, ovogodišnjom se dodjelom nagrade SJAJ i izborom poduzeća koja prednjače u organiziranim aktivnostima komuniciranja vlastitih napora u održivosti, nastoji dodatno potaknuti organizacije da javno objavljuju i redovito komuniciraju svoje zalaganje za održivost.

Nagrada SJAJ za 2018. godinu dodijelit će se u tri kategorije: velika poduzeća (dvije nagrade), mikro, mala i srednja poduzeća (tri nagrade) te civilno društvo (jedna nagrada).
 
Radovi se prijavljuju ispunjavanjem on-line upitnika u sljedećim kategorijama:

Natječaj se otvara 20. srpnja 2018. Završni dan za primanje prijava je 1. listopada 2018. do 24:00 sata.

Dodjela nagrada održat će se u prvoj polovici studenoga 2018. Pozivaju se svi pravni subjekti aktivni u području društvene odgovornosti i održivosti na prijavu i sudjelovanje – uključivanjem u ovakvu aktivnost nastavljamo zajednički komunicirati i afirmirati društvenu odgovornost i održivost u Hrvatskoj.

Dodatne informacije o sudjelovanju i ispunjavanju upitnika pronađite ovdje.

Za sva pitanja i nejasnoće obratite se na: odgovorno@odgovorno.hr
01/550-9805